"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

MKB’er heeft veel aandacht voor ziekteverzuim

Meer dan de helft van alle Nederlandse MKB’ers heeft dit jaar veel aandacht voor het reduceren van ziekteverzuim.

53 procent ziet dit als het belangrijkste focuspunt als het gaat om het hanteren van een vitaliteitsbeleid. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de MKB Marktmonitor, gepubliceerd door Unique. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Motivaction onder 2.142 MKB’ers. Zij zijn ondervraagd over thema’s als bedrijfseconomische en personele ontwikkelingen en duurzame inzetbaarheid. Bedrijven die een vitaliteitsbeleid hanteren, besteden speciale aandacht aan het welzijn van medewerkers door bijvoorbeeld het faciliteren van sporten of fruit op het werk.

Naast ziekteverzuim zijn ook sport en beweging (42%) en een goede balans tussen werk en privé (32%) belangrijke focuspunten voor de ondernemer.

Vertaling van beleid naar arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden op het gebied van vitaliteit komen nauwelijks voor (10%). Zo ontbreekt sporten via het werk bij 79 procent van de ondernemers en fruit bij 72%. Een pensioenregeling (90%) en reiskostenvergoeding (79%) zijn de meest aangeboden arbeidsvoorwaarden.

De MKB Marktmonitor 2015 biedt veel meer resultaten en inzichten over de economische en personele ontwikkelingen van het MKB en duurzame inzetbaarheid. Het rapport is gratis aan te vragen via de volgende link.

Bron: Unique, 12 november 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.