"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Twitter 24 februari Banendag

Twitter organiseert op 24 februari een Europese banendag.

In Nederland vinden op die dag onder de hashtag #JouwBaan verschillende activiteiten plaats om mensen aan het werk te helpen.

In samenwerking met UWV en Monsterboard
De Twitter banendag wordt in Nederland in nauwe samenwerking met UWV en Monsterboard georganiseerd. Naast talloze activiteiten van deze partners zal een aantal toonaangevende organisaties in Nederland via de hashtag #JouwBaan beschikbare vacatures publiceren op Twitter. HR managers van de deelnemende organisaties zitten op die dag achter de knoppen van het officiële Twitter account om vragen van werkzoekenden live te beantwoorden. Daarnaast zullen organisaties kandidaten oproepen om zichzelf online te ‘pitchen’ en vinden diverse andere activiteiten plaats onder de hashtag #JouwBaan.

Hoe werkt het?
Tijdens de banendag vinden verschillende online presentaties met uitleg plaats. Organisaties en recruiters krijgen met behulp van Monsterboard inzicht in de mogelijkheden om Twitter in te zetten bij het verwezenlijken van hun recruiting doelstellingen.

Do’s en don’ts
Aanvullend laat een social job expert werkzoekenden in een vogelvlucht de do’s en don’ts zien met betrekking tot het zoeken van een baan via Twitter. Beide sessies worden afgesloten met een live Twitter Q&A waarbij organisaties en werkzoekenden al hun vragen live kunnen stellen aan de experts.

Bron: blog/twitter, februari 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.