"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Miljoenenfraude bij drie uitzendbureaus

De Belastingdienst en de Inspectie SZW doen onderzoek naar een miljoenenfraude bij drie uitzendbureaus, zeven schoonmaakbedrijven en acht hotels. Het totale bedrag dat met de fraude is gemoeid bedraagt € 5 mln.

De inspectie is op 6 en 7 januari binnengevallen bij bedrijven in Amsterdam, Lijnden en Haarlem, zo heeft de persdienst van de Rijksoverheid maandag bekendgemaakt.

Fraude
Uit vooronderzoek was gebleken dat de bedrijven verschillende vormen van fraude hebben gepleegd. Daarbij gaat het onder meer om het niet verantwoorden van alle gewerkte uren, overtredingen van de Arbeidstijdenwet en het betalen van lonen onder het wettelijk minimum.

Arrestaties
Er zijn enkele mensen gearresteerd, waaronder drie buitenlanders en zeven werknemers die een uitkering hebben, en tijdens de actie heeft de Belastingdienst beslag gelegd op banktegoeden en tegoeden bij opdrachtgevers.

Het onderzoek is een samenwerkingsproject van diverse overheidsdiensten, waaronder de Belastingdienst, de Inspectie SZW, het UWV, de politie en de vreemdelingenpolitie.

Bron: Rijksoverheid, 12 januari 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.