SLUIT MENU

KNVB krijgt voor scheidsrechters geen uitzondering op WWZ

| Download Wet Werk en Zekerheid |


Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt geen uitzondering op de Wet Werk en Zekerheid in de arbeidsrelatie tussen de KNVB en scheidsrechters.

Na twee tijdelijke contracten wordt de voetbalbond verplicht om de (assistent-)scheidsrechters een dienstverband voor onbepaalde tijd aan te bieden. Vanaf 1 juli 2015 hebben alle werknemers ook recht op een afkoopsom als zij ten minste twee jaar in dienst zijn geweest.

De KNVB en de BSBV (Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal) hadden om een uitzonderingspositie gevraagd met het oog op doorstroming en talentontwikkeling.

Asscher vindt dat de voetbalbond het vaste dienstverband van een (assistent-)scheidsrechter kan beëindigen bij slecht functioneren. Asscher betwist ook dat de uitdaging om maximaal te presteren groter is met een contract voor bepaalde tijd.

Lees de toelichting en argumentatie van de KNVB voor het verzoek om een uitzonderingspositie.

Minister Asscher wil wel een uitzondering maken op de Wet Werk en Zekerheid voor contractspelers en trainers in het profvoetbal.

Bron: Telegraaf, 12 januari 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.