"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Flexbarometer tweede kwartaal 2023

De Flexbarometer biedt een overzichtelijke weergave van het aantal vaste, flexibele en zelfstandige werkenden in Nederland in het tweede kwartaal van 2023.

Flexbarometer is een initiatief van TNO, ABU, FNV en CBS. De website geeft een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier een helder beeld van het aantal werkenden in Nederland, verdeeld over de verschillende typen contracten, vast en flex, in 18 sectoren.

Op landelijk niveau worden zo de trends zichtbaar gemaakt in de ontwikkeling van flexwerk. Dat gebeurt voor alle sectoren en contractvormen.

Trend in ontwikkeling type flexcontracten

Sinds 2015 zijn vrijwel alle typen flexcontracten in aantal gedaald. Dit wordt beaamt door cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal banen bij uitzendbureaus flink afgenomen met 16 duizend banen. Tegelijkertijd is er een tegengestelde trend zichtbaar in de groei van werknemers met vaste arbeidsrelaties. Dat blijkt uit recente arbeidsmarktcijfers van het CBS. Ook is er een lichte daling te zien in het aantal flexwerkers.

 

Lees ook

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.