Welke studies zijn het meest populair bij werkgevers?

0
610

Welke studies zijn het meest populair bij werkgevers?

Magnet.me - meest populaire studies onder werkgeversDe meest populaire studenten van Nederland zitten in Tilburg. Althans, onder werkgevers. Carrièreplatform Magnet.me onderzocht welke van hun gebruikers op Magnet.me in de laatste 12 maanden het meest werden benaderd door werkgevers voor een stage, startersbaan of traineeship, gebaseerd op instelling en studie. Bovenaan de lijst staat de masteropleiding Economics aan de Tilburg University. Zij werden het afgelopen jaar gemiddeld het meest benaderd door werkgevers op Magnet.me.

Verrassende nummer 2
De verrassende nummer 2 komt ook uit Tilburg, maar is niet een universitaire opleiding. Dat is namelijk de hbo-opleiding Business Administration aan de TIAS School for Business and Society. De enige andere HBO-opleiding die in de top 50 voorkomt is de studie Business IT and Management op plek 23.

Erasmus Universiteit hofleverancier van de top 50
In de top 50 staat maar liefst 15 keer een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als hoogste notering de master Strategic Entrepreneurship op plek 11. De instellingen met daarna de meeste noteringen in de top 50 zijn de Vrije Universiteit (6), de TU Delft (6), Tilburg University (5) en Universiteit van Amsterdam (5).

Top 3 onderwijsinstellingen
Als het gaat om de instelling en niet de studie, dan blijken studenten aan de Nyenrode Business Universiteit afgelopen jaar gemiddeld het meest benaderd door werkgevers op Magnet.me, gevolgd door de Vrije Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit.

Benieuwd welke studies in de top 50 van meest populaire studies onder werkgevers staan? Check de volledige lijst hier.

Bron: Magnet.me, 22 september 2020

Lees ook
Top-100 populairste banen van 2019 volgens Magnet.me