Vifort: beroepsvereniging zelfstandige communicatieprofessionals

0
157

Frank Alfrink (directeur ZZP Nederland) en Marcel Kolder (directeur communicatiebureau Draoidh) hebben Vifort opgericht, een onafhankelijke beroepsvereniging voor zelfstandige communicatieprofessionals.

De vereniging wordt ondersteund door ZZP Nederland en het kwalificatieraamwerk NLQF van CommTop.

Groot aanbod
Er werken meer dan 100.000 zzp’ers in de communicatiebranche, van fotograaf tot tekstschrijver of van regisseur tot designer. Opdrachtgevers zien in deze pool van potentiële medewerkers ook veel nieuwe creatieve rollen voorbijkomen. Juist door het grote aanbod van ‘creatieven’ kan het moeilijk zijn een verantwoorde keuze te maken.

Matching
Vifort werkt aan een vraag- en aanbodpool, waarbij eigentijdse matchingtechnologie via big data een kwalitatief goede oplossing biedt. Tegelijkertijd biedt ze de zzp’er ondersteuning in de vele facetten van het ondernemerschap. Ook is het de bedoeling mogelijkheden te creëren om de loopbaan verder te ontwikkelen op basis van eerder verworven competenties.

Het bestuur heeft zich als eerste ten doel gesteld een advies te formuleren over een oplossing wat betreft de chaos in de tarieven. Het idee is om alle communicatieprofessionals in te delen naar 4 NLQF-niveaus van de branchestandaard.

Bron: Vifort, 1 augustus 2019