OTTO Workforce overgenomen door Japanse uitzendgroep OSI

0
2761

De Japanse beursgenoteerde uitzendgroep Outsourcing Inc. (OSI) heeft een meerderheidsbelang van 56% genomen in OTTO.

Met de overname is volgens het persbericht een bedrag gemoeid van € 66,4 mln. De overname maakt OTTO een wereldspeler. De Japanse uitzendgroep heeft een sterke positie op de Aziatische markt en is actief in Zuid-Amerika, Australië en in toenemende mate in Europa.

Merk en management OTTO ongewijzigd
Het merk en het management van OTTO Work Force blijven ongewijzigd. Oprichters Frank van Gool (CEO) en Karolina Swoboda (Operationeel Directeur NL) hebben hun commitment gegeven voor tenminste de komende 5 jaar.

Frank van Gool (CEO OTTO Holding), Mr. Haruhiko Doi (CEO OUTSOURCING Inc.) en Karolina Swoboda (Operational Director OTTO Work Force NL).
Foto v.l.n.r.: Frank van Gool (CEO OTTO Holding), Mr. Haruhiko Doi (CEO OUTSOURCING Inc.) en Karolina Swoboda (Operational Director OTTO Work Force NL).

Mondiale ambities
Frank van Gool: “Voor sommige sectoren is de Europese arbeidsmarkt al te klein geworden. Deze samenwerking is een strategische keuze om onze mondiale groeiambities sneller te verwezenlijken. OSI heeft een fantastisch wereldwijd netwerk, waarbij alle ondernemingen in de groep hun eigen identiteit behouden. Voor OTTO is dit van wezenlijk belang om het OTTO-DNA te kunnen behouden. Wij zijn een ijzersterk merk en dat gaan we nu verder uitbouwen. OTTO begon in 2000 met arbeidsbemiddeling tussen Polen en Nederland. Sinds 2010 hebben wij ons werkterrein uitgebreid en groeiden wij uit tot Europees marktleider. Nu de Europese Unie niet groot genoeg lijkt voor onze arbeidsmarkt, gaan wij wereldwijd opereren. Een resultaat van deze samenwerking is dat we binnenkort samen met OSI kunnen werken aan een nieuwe business line, waarmee kenniswerkers en vakmensen uit Azië en de rest van de wereld naar Europa kunnen komen.”

Strategische samenwerking
Mr. Atsushi Nakamoto, Senior Executive Director & Head of Overseas and Domestic Manufacturing & Service Business Divison bij OUTSOURCING Inc.: “Wij zijn al langer actief op het gebied van grenzeloze arbeidsbemiddeling door het uitbreiden van ons wereldwijde netwerk. Wij zijn blij dat we samen mogen werken met OTTO, een partij die niet alleen heel succesvol is in arbeidsbemiddeling in heel Europa, maar ook nog eens dezelfde visie heeft als OSI. Samen met Frank van Gool, CEO van OTTO, en zijn team gaan we enthousiast aan de slag om ons netwerk verder uit te breiden en ons te verdiepen in het faciliteren van het cross-border inzetten van arbeidskrachten.”

Bron: Outsourcing Inc, persbericht 28 maart 2018 en OTTO Workforce, persbericht