Manpower lanceert Talent Academy voor flexwerkers

0
401

Vandaag lanceert Manpower, onderdeel vanManpowerGroup, de Manpower Talent Academy. Hiermee krijgen flexmedewerkers ontwikkelingsmogelijkheden die aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt.

Zo draagt Manpower bij aan het vergroten van de employability van haar flexmedewerkers.

De Talent Academy bestaat uit diverse opleidingsmogelijkheden: online trainingen en opleidingen, door Manpower ontwikkelde en onderscheidende branchespecifieke opleidingen en daarnaast is er uiteraard ook ruimte om individuele opleidingen te volgen.

Door de investering in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de flexmedewerkers blijven ze duurzaam inzetbaar. “Zo faciliteren we continue ontwikkeling, flexibiliteit en innovatie op de arbeidsmarkt, grote speerpunten voor de toekomst”, vertelt Frank Weermeijer, directeur van Manpower. “Door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen helpen we flexmedewerkers en (potentiële) klanten te anticiperen op de veranderende wereld van werk.”

Proactieve talentontwikkeling
Door de Manpower Talent Academy profiteren bedrijven van passende en goed opgeleide flexwerknemers. Nu en in de toekomst. Daarnaast bieden de opleidingen antwoord op specifieke schaarsteprofielen bij opdrachtgevers. Weermeijer: “Wij investeren in een duurzame aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Bovendien krijgen de flexmedewerkers zelf ruimte voor het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijke talenten.”

Bundeling van bestaande en nieuwe initiatieven
Door bestaande en nieuwe educatie-initiatieven te clusteren in één academie maakt Manpower van talentontwikkeling een nog grotere prioriteit, zowel in de dienstverlening als in goed werkgeverschap. Voor de logistieke sector is eerder al de Manpower Logistics Academy opgezet, voor de industriële sector de Operator Academy en voor de financiële sector de WFT Academy. Naast branchespecifieke opleidingen maken ook professionele-, maatwerk- en online opleidingen onderdeel uit van de ManpowerTalent Academy.

Lancering online leerplatform met partner Studytube
“We geloven in tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Om deze reden bieden we vanaf augustus al onze flexmedewerkers de kans zich te ontwikkelen.” Manpower start vanaf dat moment met de gefaseerde uitrol van het online leerplatform in samenwerking met haar partner Studytube. Studytube is verkozen tot beste opleider van 2015 en past daarmee helemaal bij Manpower die grootschalig inzet op het ontwikkelen van haar flexmedewerkers. StudyTube is een online leerplatform met een grote bibliotheek van online trainingen en maakt 140 verschillende online trainingen en opleidingen beschikbaar die flexmedewerkers helpen beter te presteren. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Bron: Manpower, 31 augustus 2016