Klantcontact Arbeidsmarktanalyse Q3 en Q4 2022

0
178

In het derde en vierde kwartaal van 2022 is het aantal vacatures in Klantcontact gedaald. Dat blijkt uit de nieuwste Klantcontact Arbeidsmarktanalyse van Yource.

Dat meldt Yource.

Klantcontact arbeidsmarktanalyse, Q3 en Q4 2022, bron YourceIn het vierde kwartaal daalt dit percentage met 12,5% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Het aantal vacatures in de retail en horeca daalden met respectievelijk 12,5% en 19%. In België zien we dezelfde trend binnen deze sectoren, maar met een nog sterkere daling.

Spanning op de arbeidsmarkt blijft voelbaar 
Ook de arbeidsmarktspanning daalt licht, met name in het derde kwartaal van 2022. In het vierde kwartaal zet die daling iets minder sterk door, maar ondanks dat de spanning minder nijpend is dan in het tweede kwartaal van 2022, blijft deze nog wel degelijk voelbaar.

“De krapte op de arbeidsmarkt heeft afgelopen jaar extra druk gezet op de trends die al aanwezig waren binnen onze branche. Denk bijvoorbeeld aan Automatisering, Employer Branding, Candidate Experience en Data-driven Recruitment. Ook bij Yource houden wij ons daarmee bezig”, aldus Marjolein Kleijwegt, Chief Recruitment & Engagement Officer bij Yource.

Aantal vacatures klantcontact, bron Yource

Download de nieuwste Klantcontact Arbeidsmarktanalyse
Naast een overzicht van de Nederlandse en Belgische klantcontact arbeidsmarktcijfers van het derde en vierde kwartaal van 2022, is er in deze editie ook aandacht voor trends op het gebied van Automatisering, Employer Branding, Datadriven Recruitment en Candidate Experience.

Klantcontact vacatures per regio, bron Yource

Bron: Yource, 10 februari 2023

Lees ook
Klantcontact arbeidsmarktanalyse Q2 2022 – enorm aantal vacatures
Succesvol werven en behouden van medewerkers in klantcontact vraagt afstemming