JobXion leidt vakmensen op bij Techniek College Rotterdam

0
146

De samenwerking tussen Techniek College Rotterdam en JobXion is een feit

Goed nieuws voor alle toekomstige vakmannen en vakvrouwen van Nederland: Techniek College Rotterdam en JobXion hebben de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking aangegaan. Dit zorgt ervoor dat leerlingen nog beter voorbereid worden op de werkzaamheden in de beroepspraktijk.

JobXion komt al lange tijd bij Techniek College Rotterdam (toen nog Albeda College) over de vloer. Samen met Piet van Asperen, projectcoördinator bouw en mentor, hebben zij gesproken over het tekort in de bouw en techniek en hoe zij een deel van dit tekort gezamenlijk kunnen oplossen. Piet heeft echt passie voor zijn branche. Hij bedenkt nieuwe ideeën en enthousiasmeert de nieuwe generatie maar al te graag.

Ondertekening samenwerking Techniek College Rotterdam en JobXion

Een aantal leerlingen van JobXion volgt een BBL traject bij Techniek College Rotterdam en beide partijen zijn hier zeer content over. Anita van Baaren, coördinator leerlingen vanuit JobXion, is samen met Piet tot de conclusie gekomen dat de samenwerking groter aangepakt kan worden. Zo gezegd, zo gedaan. Piet stelde Anita aan Ruud van Zandwijk, accountmanager bij Techniek College Rotterdam voor. Inmiddels staat de samenwerking op zwart op wit.

JobXion zal opleidingen inkopen bij Techniek College Rotterdam. Zij hebben immers de kennis en kunde in huis. JobXion fungeert als werkgever. Dit is een veelomvattend begrip; niet alleen wordt er voor passend werk gezorgd met bijbehorend loon volgens cao, ook krijgen leerlingen persoonlijke begeleiding op de werkvloer. Ook betaalt JobXion de opleiding en het boekengeld voor de leerling. Een mooi totaalpakket om samen te bouwen aan de toekomst.

Ook André Schuijl, directeur JobXion, is blij met deze stap: “Samen met Techniek College Rotterdam willen we niets liever dan de jeugd enthousiasmeren voor de bouw en techniek. Het is een mooie branche waarin leerlingen zichzelf kunnen ontwikkelen en waar veel werk in te vinden is. Samen bouwen aan de toekomst.” Vrijdag 2 maart 2018 jl. is de handtekening gezet door beide partijen.

Bron: Techniekcollege Rotterdam en Jobxion, 20 maart 2018