"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Is deze Chrome-extensie het einde van copy-paste-berichten voor uitzendbureaus?

Als softwareontwikkelaar werd Bogdan Ivtsjenko overspoeld door copy-paste-berichten van recruiters en uitzendbureaus. Hierdoor besloot hij een oplossing te creëren die het wervingsproces zou revolutioneren: Personoly. Deze Chrome-extensie verandert de manier waarop uitzendbureaus en recruiters contact maken met kandidaten en flexwerkers. Ivtsjenko werkt ook aan een voice-to-AI-functie waarmee artificial intelligence namens recruiters telefoongesprekken met potentiële kandidaten kan voeren.

Copy-paste-berichten ondermijnen het wervingsproces.

Volgens Ivtsjenko gebruiken veel recruiters en uitzendbureaus standaard, onpersoonlijke berichten om contact te leggen met potentiële kandidaten en flexwerkers. Dit bespaart tijd, maar zorgt vaak voor irritatie bij ontvangers en ondermijnt de authenticiteit en menselijkheid van het wervingsproces. Hierdoor voelen kandidaten zich minder gewaardeerd en zijn ze minder geneigd om te reageren.

Chrome-extensie voor uitzendbureaus

Met de Personoly Chrome-extensie behoren copy-paste-berichten tot het verleden. De oplossing gebruikt kunstmatige intelligentie, aangedreven door ChatGPT, om recruiters te helpen unieke, gepersonaliseerde berichten te genereren op LinkedIn. In plaats van generieke berichten te verzenden, stelt deze Chrome-extensie uitzendbureaus in staat om authentieke en boeiende berichten te creëren die potentiële kandidaten en flexwerkers daadwerkelijk aanspreken.

Ivtsjenko erkent dat sommigen vraagtekens zetten bij het gebruik van AI om persoonlijke berichten te genereren. Toch ziet hij het als een verbetering ten opzichte van de copy-paste-berichten die hij vaak ontvangt als ontwikkelaar.

Voice-to-AI-functie voor flexibele werving

Daarnaast werkt Ivtsjenko aan een voice-to-AI-functie. Deze AI-gestuurde telefonie maakt het mogelijk dat AI namens recruiters en uitzendbureaus telefoongesprekken voert met potentiële kandidaten en flexwerkers. In plaats van zelf te bellen, kunnen recruiters AI inzetten om contact te leggen en kandidaten te interviewen. Deze technologie kan het wervingsproces voor uitzendbureaus verder stroomlijnen en de efficiëntie verhogen, aldus Ivtsjenko.

Personoly is slechts het begin van een reeks innovaties die het landschap van de flexbranche kunnen veranderen, vindt Ivtsjenko. Hij hoopt dat zijn oplossing bijdraagt aan de verdere professionalisering van de sector en uiteindelijk leidt tot een betere ervaring voor alle betrokken partijen.

Conclusie

Personoly heeft het potentieel om de manier waarop uitzendbureaus en recruiters omgaan met kandidaten en flexwerkers ingrijpend te veranderen. De Chrome-extensie en de toekomstige voice-to-AI-functie bieden mogelijkheden om het wervingsproces te stroomlijnen, de efficiëntie te verhogen en de tevredenheid van alle betrokkenen te verbeteren. “Hoewel er discussies en uitdagingen zijn met betrekking tot de inzet van AI in de werving en selectie, kan Personoly een stap zijn in de richting van een meer mensgerichte en gepersonaliseerde benadering in de flexbranche.” aldus de softwareontwikkelaar.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.