House of HR neemt avanti GmbH over

0
403
Rika Coppens, CEO van House of HR
Rika Coppens, CEO van House of HR

House of HR heeft het merendeel van de aandelen overgenomen van de Duitse organisatie avanti GmbH, een vooraanstaande dienstverlener, gespecialiseerd in personeel voor de zorgsector.

Avanti is met veertien vestigingen en 220 interne medewerkers actief in heel Duitsland en behaalde in 2020 een omzet van 70 mln euro. De organisatie werd in 2000 opgericht door Frank Hartung, waarna Florian Hermes zich bij hem aansloot. Op dit moment zijn via avanti 1700 mensen aan het werk voor meer dan 1000 klanten. De dienstverlening omvat talent solutions, recruitment, detachering van verpleegkundigen, intensive care specialisten en ondersteunend personeel voor de zorgsector.

Matthias Hiepko, die al 14 years aan avanti is verbonden, tot voor kort verantwoordelijk voor ‘Geschäftsbereich Medical’, wordt CEO van avanti. Hij rapporteert aan Roger Lothmann, de CEO van TIMEPARTNER, waaronder alle Duitse activiteiten vallen van House of HR. Florian Hermes blijft de komende zes maanden verbonden aan de organisatie om de overname is goede banen te leiden. Oprichter Frank Hartung heeft aangegeven de organisatie te verlaten.

“De cultuur van avanti sluit heel goed aan bij onze Duitse organisaties TIMEPARTNER en ZAQUENSIS,” verklaart Rika Coppens, CEO van House of HR.

Eerder dit jaar gaf House of HR te kennen die beide organisaties te willen samenvoegen tot één nieuwe groep onder de naam TIMEPARTNER, waarvan avanti binnenkort de zusterorganisatie wordt.

De overname ligt nog ter goedkeuring bij de mededingingsautoriteit.

Bron: House of HR, 23 april 2021

Lees ook
House of HR neemt Redmore Group over
Continu en House of HR – samenwerking