House of HR, meerderheid aandelen in handen van Bain Capital

0
473

House of HR (‘de onderneming’), Europees marktleider in hr-dienstverlening, kondigde vandaag aan dat Bain Capital Private Equity – één van de grootste private investeringsmaatschappijen ter wereld – een koopovereenkomst heeft voor de verwerving van een belang van 55% in de onderneming.

Het management van House of HR, Naxicap en stichter Conny Vandendriessche houden het resterende eigen vermogen in handen. Het nieuwe strategische partnerschap zal de ondernemingsgeest van House of HR levend houden, het bedrijf helpen zijn unieke platform op te schalen in nieuwe markten en zorgen voor meer investeringen in digitalisering.
Bain Capital, House of HR
Europees leider
Als leider in hr-dienstverlening stelt House of HR elke maand meer dan 57.000 mensen tewerk in kleine, middelgrote en grote bedrijven.

House of HR is gestart in 1995 met één enkel Accent Jobs kantoor in Roeselare, België, en is uitgegroeid tot een Europese groep met meer dan 4.300 interne medewerkers, een omzet van € 2,2 miljard in 2021 en kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, alsook rekruteringsagentschappen in onder meer Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje.

Volgehouden groei
House of HR volgt een multimerkenstrategie die lokaal ondernemerschap stimuleert om gespecialiseerde markten te bedienen, waardoor het één van de meest op groei gefocuste en winstgevende platforms ter wereld is.

Matthias Boyer-Chammerd (links), Rika Coppens (midden), Christophe Jacobs van Merlen (rechts)

House of HR is voortdurend op zoek naar nieuwe investeringskansen in bedrijven die het aanbod van House of HR kunnen aanvullen op het vlak van sectorspecialisatie (bv. gezondheidszorg, IT, overheidssector), focus op een bepaald soort kandidatenprofiel (bv. engineering, juridisch, financieel) of geografische spreiding.

“Met de investering van Bain Capital in House of HR beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons ongelooflijke verhaal”, aldus Rika Coppens, CEO van House of HR. “Wij willen ons groeipad voortzetten. Dat is gebaseerd op een sterke organische groei en op gerichte en gespecialiseerde M&A in bestaande markten, de DACH-regio en Scandinavië, dit alles ondersteund door voortdurende aandacht voor digitalisering. Tegelijk willen we de hoge standaard behouden wanneer het gaat over aandacht voor de mensen, zowel intern naar onze werknemers (onze Happy Rebels) als extern naar onze kandidaten.”

“Slechts zelden vinden we zo’n uniek platform met een bruisend, energiek ethos en een uitstekend managementteam als House of HR”, verklaarde Christophe Jacobs van Merlen, managing director, Bain Capital Private Equity.

“We waren onder de indruk van het gespecialiseerde bedrijfsmodel van House of HR, onderbouwd met een sterk aandeelhouderschap van werknemers”, aldus Matthias Boyer-Chammard, managing director, Bain Capital Private Equity.
“Sinds we in 2012 voor het eerst investeerden in Accent Jobs (nu House of HR), heeft de groep 37 overnames gedaan en twee uitzonderlijke CEO’s gekend, die een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van House of HR. Tijdens deze reis van tien jaar zijn we verrast en vaak onder de indruk geweest van de mensen van House of HR. Hun passie en hartelijkheid werkt aanstekelijk. Wij zijn er trots op dat wij onze positie als meerderheidsaandeelhouder bij House of HR kunnen overdragen. Een groep die sterker is dan ooit, met een aanzienlijke internationale voetafdruk, die tien maal meer winst genereert dan in 2012 en klaar is voor een nieuw groeitraject met een prominente aandeelhouder als Bain Capital. Bovenal wil ik alle mensen van House of HR en Conny Vandendriessche bedanken voor deze uitzonderlijke reis,” vertelt Eric Aveillan, CEO, Naxicap Partners.

“Ik ben heel blij dat House of HR een nieuwe hoofdaandeelhouder heeft gevonden, die, net zoals Naxicap 10 jaar geleden, echt het ondernemende en mensgerichte DNA van het bedrijf begrijpt,” vertelt Conny Vandendriessche, stichtster en bestuurslid van House of HR.

De afronding van de transactie blijft afhankelijk van de gebruikelijke reglementaire goedkeuringen in het bijzonder.

Bron: House of HR, persbericht 30 mei 2022

Lees ook
House of HR neemt TMI over, detachering van zorgprofessionals
House of HR neemt Nederlandse holding Cohedron over
House of HR neemt avanti GmbH over
House of HR neemt Redmore Group over
Continu en House of HR – samenwerking