Horeca personeel helpt in de zorg als gastheer of -vrouw

0
406

Horecamedewerkers die anders thuis zouden zitten, kunnen betaald werk verrichten als gastheer of -vrouw binnen woonzorgcentra.

Het idee hiervoor kwam van Roeli Mossel, bestuurder bij NNCZ, de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties. “Ik lag ’s nachts na te denken over hoelang de coronasituatie nog zou duren”, vertelt ze volgens de NOS. “En met wat voor werkzaamheden we onze medewerkers kunnen ontlasten.”

Met taken zoals koffie schenken of formulieren invullen is het zorgpersoneel al geholpen, dacht Mossel. En dus nam ze contact op met gemeenten en ondernemersclubs. “Toen we in een oproep om horecapersoneel vroegen, hadden we binnen een half uur al de eerste bedrijven aan de lijn.”

Inmiddels zoeken landelijk horeca en zorgaanbieders de verbinding met elkaar, in de wijk of het dorp waar ze gevestigd zijn. De noordelijke werkgeversorganisatie Zorgplein Noord en de landelijke brancheorganisatie Actiz nemen het initiatief namelijk over. Het matchen tussen horeca en zorg kan door Zorgplein Noord en Actiz breed worden uitgerold wanneer lokale verbindingen niet tot stand worden gebracht of niet het gewenste resultaat opleveren.

Bron: NNCZ, 21 oktober 2020

Lees ook
Interview: Geen werk in de horeca? Ik zie genoeg andere kansen
Onderhandelingsresultaat CAO VVT 2019-2021
Onderhandelingsresultaat CAO Horeca 2020