HeadFirst Group neemt Sterksen over

0
412

HeadFirst Group neemt recruitment dienstverlener Sterksen over. Sterksen is een toonaangevende speler in het segment IT & Technology.

Samen spelen zij in op de markttrend dat organisaties het benutten van talent steeds meer integraal – ongeacht contractvorm – organiseren.

Sterksen, opgericht in 2002, is groot in Recruitment Process Outsourcing (RPO), wat betekent dat een opdrachtgever het wervingsproces van nieuw personeel uitbesteed. Daarnaast biedt Sterksen diensten op het gebied van recruitment, bemiddeling voor interim professionals en Managed Service Providing (MSP).

Total Talent Management
CEO Han Kolff van HeadFirst Group verklaart de overname als volgt: “De trend van total talent management is al een tijd gaande en zet door. De contractvorm op basis waarvan arbeid plaatsvindt, wordt steeds minder relevant. De samenwerking met Sterksen is daarom een logische stap in de verbreding van onze dienstverlening.”

Sterksen blijft zelfstandig
Sterksen wordt een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group, waarmee ze haar eigen identiteit behoudt. De huidige directie blijft de organisatie besturen. Sterksen en HeadFirst Group gaan wel de krachten bundelen op diverse terreinen. Algemeen directeur Donald Derksen licht toe: “De kennis en ervaring op twee domeinen – vast en flex – wordt gebundeld. We gaan gezamenlijk opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij hun vraagstukken op het snijvlak van recruitment en inhuur. De omvang en toonaangevende marktpositie van HeadFirst Group gaat ons helpen nieuwe deuren te openen, zowel nationaal als internationaal. Zo wordt HeadFirst Group de duwende kracht achter Sterksen.”

Over HeadFirst Group
HeadFirst Group biedt een diversiteit aan HR-oplossingen, waaronder contracting, matchmaking, MSP-dienstverlening en business consultancy. Er werken dagelijks meer dan vijftienduizend professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1,5 miljard euro. De belangrijkste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services.

Over Sterksen
Sterksen is sinds 2002 een innovatieve en toonaangevende recruitment dienstverlener op het gebied van IT & Technology en specialist in Recruitment Process Outsourcing (RPO). Vanuit de kantoren in Breda en Utrecht werkt Sterksen zowel op de Nederlandse als internationale markt, met focus op Noordwest-Europa. De organisatie bemiddelt jaarlijks zo’n tweeduizend kandidaten en honderdvijftig interim IT & HR-recruitment professionals. Sterksen staat bekend als snelgroeiend bedrijf met een notering als Top 250 Groeibedrijf en FD Gazelle.

Bron: HeadFirst Group, persbericht 16 maart 2021 en Sterksen

Lees ook
Rob van de Ven wordt Head of MSP Solutions bij Sterksen
HeadFirst Group neemt Between Staffing Group over
HeadFirst Group benoemt Han Kolff als CEO