"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

COVID-19 zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Jellow, netwerk voor bedrijven en freelancers
Beeld: Jellow, freelance netwerk

COVID-19 zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Jellow, actief in Nederland en België, heeft binnen hun freelance platform onderzoek gedaan naar het aantal freelance opdrachten tijdens de corona uitbraak.

Hieruit blijkt dat het aantal freelance opdrachten binnen web- en app development gestegen is met 106% en het online specialisme zelfs met 373% ten opzichte van voor de corona-uitbraak.

Binnen het platform is er altijd al veel vraag naar web- en app development freelancers, maar juist ook in deze tijd merkt Jellow dat er veel vraag is naar deze developers.

Daarnaast merkt Jellow binnen hun platform een grote stijging in de vraag naar online specialismen. Vooral de acquisitie naar sea- en seo marketeers, facebook- en content marketeers is groot.

Bedrijven en organisaties steken tijdens deze pandemie meer tijd en geld in hun eigen website en vindbaarheid. Verkoop gebeurt nu grotendeels online. Budgetten moeten anders worden verdeeld en voor sommige bedrijven biedt dit de mogelijkheid om tijd en budget in online specialismen te steken.

Bron: Jellow, 10 juni 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.