Continu bestaat 25 jaar en is klaar om te groeien

0
1116
Seth Winterscheidt
Seth Winterscheidt

Continu bestaat 25 jaar en is klaar om te groeien

Interview met CEO Seth Winterscheidt

Sinds 25 augustus jl. bestaat detacheringsbureau Continu 25 jaar. De viering van dat jubileum is door Covid-19 nog even vooruitgeschoven.

Familiebedrijf van oorsprong
Continu Engineering werd in 1995 opgericht en is sindsdien actief als arbeidsbemiddelaar op midden- en hoger kaderniveau in de bouwbranche. In mei 2010 werden Continu Engineering, DTI Engineering en Continu Office samengevoegd onder de naam Continu. Dankzij recente strategische overnames bedient Continu nu ook andere sectoren zoals woningcorporaties, hightech- en ook procesindustrie. De organisatie telt meer dan 20 vestigingen en is ook actief in Duitsland en België, net over de grens.

Nu onderdeel van House of HR
In 2015 werd het familiebedrijf overgenomen door de Belgische onderneming House of HR, zodat gericht kon worden gewerkt aan een buy and build strategie. In 2018 werd MTénV overgenomen, personeelsleverancier in de woningcorporatiesector. In datzelfde jaar volgde ook nog eens Hartd., toen met name actief in het blue color segment van het specialisme werktuigbouwkunde. Begin 2020 werd TechMatch overgenomen, gespecialiseerd in personeel voor hightech- en procesindustrie. Dankzij die laatste overnames behaalt Continu nu evenveel omzet in de bouw als in de industrie.

Continu

In de afgelopen jaren zijn de IT, marketing, de financiële administratie en het personeelsbeleid van de aangesloten bedrijven binnen Continu Group gecentraliseerd, waardoor samenwerking eenvoudig is en de aangesloten bedrijven zich volledig kunnen richten op hun commerciële doelen.

Seth Winterscheidt, van interim manager tot CEO
Die ontwikkeling werd begeleid door CEO Seth Winterscheidt. Hij studeerde bedrijfswetenschap in Nijmegen en werkte in het verleden onder meer als businesscontroller voor diverse productiebedrijven. “Ik heb internationale ervaring opgedaan, heb fusies, overnames en voorbereidingen voor een beursgang begeleid en in dat kader ook veel zakelijke reizen gemaakt in Europa en Azië.

Direct na de overname van House of HR was er behoefte aan financiële expertise om processen en systemen te herzien,” vertelt hij. “Voor die taak werd ik ad interim ingeschakeld, maar na een paar maanden ben ik in vaste dienst gekomen. Ik had eerder zulke projecten gerealiseerd en zag House of HR in enkele jaren groeien van een bedrijf met een omzet van 750 miljoen in 2016 naar 1.8 miljard euro omzet in 2019.”

Jeroen de Bruijn
“Bij Continu heb ik nauw samengewerkt met toenmalig CEO Jeroen de Bruijn. Hij gaf aan dat hij minder wilde gaan werken. Zo ontstond de kans om zijn functie over te nemen. Bij House of HR houdt men oog voor de menselijke aspecten van de bedrijfsvoering naast de buy and build strategie. Dat motiveerde mij om deze stap te zetten. Wat ook hielp was de opmerking van Jeroen de Bruijn, die zei: ‘jij gaat je niet vervelen; voor mij was geen dag hetzelfde in alle jaren dat ik hier gewerkt heb.’ Tot nu toe klopt dat; wat wij vandaag bedenken, zien we morgen terug in de resultaten. Bijzonder aanstekelijk.”

Eensgezind
“Het goede is, dat House of HR ons zelf de koers laat bepalen,“ zegt Seth. “Wij worden gefaciliteerd. En, ook al kent onze bedrijvengroep meerdere culturen en doelgroepen, de mensen zijn eensgezind. Dat geeft vertrouwen, een warm gevoel. Voorheen was Continu gericht op het MKB, maar nu zijn wij ook klaar voor het grotere werk en daarmee komen ook grotere opdrachtgevers in beeld.”

Kracht van detachering
“Detachering is een duurzame vorm van flexibele arbeid. De maatregelen van de overheid om de balans tussen vaste en flexibele arbeid te verbeteren, zoals vormgegeven in de Wet Arbeidsmarkt in balans, versterken onze kracht als detacheerder alleen maar. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in de toekomst.”

Interview: Hinke Wever