App beloont medewerkers voor aandragen collega

0
340

Okeedo introduceert een wervingsapp die medewerkers in vijf stappen beloont voor het aandragen van nieuwe collega’s.

De tool, die detacheerder Okeedo samen met agap2 IT ontwikkelde, werd 8 januari gelanceerd op het InnovationLAB tijdens de vakbeurs Horecava.

Okeedo en agap2 IT lanceren wervingsapp
Wesley Buitenhuis (Okeedo, links) en Hans Pieter de Vries (agap2 IT) bij de lancering van de wervingsapp op vakbeurs Horecava.

De app geeft afnemers de mogelijkheid om nieuwe mensen te werven via het netwerk van bestaande medewerkers. Zij worden daarvoor vijf keer beloond: 1. als de medewerker een vacature deelt met een kandidaat, 2. als de kandidaat die verwijzing bevestigt, 3. als het tot een sollicitatiegesprek komt, 4. als de proeftijd start en 5. als de kandidaat definitief wordt aangenomen. Voor elke stap krijgt de medewerker punten, die hij of zij via een persoonlijk dashboard kan bijhouden en bij een te bepalen aantal kan verzilveren.

Slagingspercentage
Werven via eigen netwerken heeft vele voordelen. “Het werkt sneller, verbindt medewerkers met de organisatie en het slagingspercentage stijgt”, aldus Wesley Buitenhuis, managing director van Okeedo. “Daarnaast gaat de kwaliteit van de kandidaten omhoog. Medewerkers kennen het bedrijf en het type persoon waarnaar de werkgever op zoek is en willen intern niet voor schut staan. Daar vindt dus al een voorselectie plaats.”

Voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden
Volgens Buitenhuis gaan hierdoor ook de recruitmentkosten omlaag. “Deze tool is voor zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden een uitkomst.”

Uitrol
Okeedo zal de innovatie in eerste instantie voor eigen werving en selectie gebruiken, ten behoeve van opdrachtgevers in de zorg. Op termijn komt de tool ook beschikbaar voor andere bedrijven en organisaties.

Bron: Okeedo, 8 januari 2019