AFAS Software en YoungCapital NEXT beginnen hbo-opleiding tot Succesbeheerder

0
241

AFAS Software en YoungCapital NEXT starten een hbo-opleiding bedrijfskundige informatica, waarbij studenten opgeleid worden tot zogeheten succesbeheerders.

De studenten gaan vrijwel direct gaan werken en volgen daarnaast college. Met de opleiding hopen AFAS en YoungCapital NEXT de kloof tussen opleiding en baan in de ICT te verkleinen.

Salaris zorgt voor betere balans werk en privé
Studenten treden bij het begin van hun opleiding in dienst bij YoungCapital NEXT en ontvangen direct salaris. Daarmee willen YoungCapital NEXT en AFAS een stabiele basis neerzetten, zodat jongeren zich optimaal kunnen focussen op hun ontwikkeling. “Voor veel studenten is de studietijd een onzekere periode: je moet presteren, maar bent vaak ook bezig met het opbouwen van een bestaan. Doordat studenten direct genieten van een inkomen bij het starten van de opleiding hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over levensonderhoud en ligt er dus een volle focus op de opleiding. Zo dragen we bij aan een gezonde balans tussen werk, leren en privé”, aldus Bas van der Veldt (AFAS).

Bron: YoungCapital NEXT, 2 september 2019

Dit en andere opleidingsinitiatieven van YoungCapital komen ook ter sprake in dit interview:
YoungCapital NEXT – Het opleiden en ontwikkelen van jong talent