"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU meldt forse stijging uitzenduren en -omzet

De ABU meldt een forse stijging van het aantal uren en de omzet in de uitzendbranche.

In periode 4 2021 (week 13 – 16, 29 maart t/m 25 april) steeg het aantal uren met 34% en steeg de omzet met 33% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Vorig jaar barstte de coronacrisis in volle hevigheid los in deze zelfde periode. Dat verklaart de stijging van de cijfers in de recente periode.

Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt ook een stijging van het aantal uitzendbanen, maar dan vergeleken met het vierde kwartaal van 2020. Lees meer

ABU uitzenduren periode 4 2021

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: het aantal uren steeg met 43% en de omzet is gestegen met 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 28% en de omzet steeg met 29% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 19% en de omzet steeg met 21% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU uitzendomzet periode 4 2021
Bron: ABU, 18 mei 2021

Lees ook
ABU: stijging uren en omzet uitzenden periode 3 2021
Ontwikkelingen arbeidsmarkt in eerste kwartaal 2021
Daling aantal flexwerknemers afgevlakt na begin coronacrisis

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.