SLUIT MENU

Nieuwe ontslagronde bij Indeed

Indeed, de grootste vacaturewebsite ter wereld, gaat 1000 werknemers ontslaan. Volgens topman Chris Hyams is deze reorganisatie nodig voor snellere besluitvorming en duurzame groei.

De grootste vacaturewebsite ter wereld, Indeed, gaat 1000 werknemers ontslaan. Dat is ongeveer 8% van hun totale personeelsbestand. Deze ontslagronde is een vervolg op de krimp van vorig jaar. Toen ontsloeg het bedrijf al eens 2200 medewerkers. 

Chris Hyams, CEO van Indeed, stuurde vorige week een bericht naar zijn werknemers waarin hij de moeilijke beslissing toelichtte om het personeelsbestand te verkleinen. 

Reorganisatie voor snellere besluitvorming

In tegenstelling tot vorig jaar, toen kostenbesparing de drijfveer was, zijn de ontslagen dit jaar voornamelijk gericht op het vereenvoudigen van de organisatie. Dit moet volgens de topman snellere besluitvorming mogelijk maken en helpen om omzet en aanwervingen te verhogen.

Hyams benadrukte dat, hoewel de wereldwijde economie op sommige fronten is verbeterd, Indeed nog niet klaar is voor duurzame groei. Met de reorganisatie hoopt Indeed deze problemen aan te pakken en tegen 2030 100 miljoen mensen aan een baan te helpen.

De ontslagen zijn voornamelijk geconcentreerd in de VS en richten zich vooral op de R&D-afdelingen en sommige teams die zich bezighouden met marktstrategieën. Werknemers buiten Ierland, het VK en Australië hebben al gehoord of ze door de ontslagen getroffen zijn.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *