"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Recruitee by Tellent introduceert AI-schrijftool voor vacatureteksten

Recruitee, het talentwervingsplatform dat onderdeel is van Tellent, introduceert een schrijftool voor vacatureteksten. Deze innovatieve tool heeft als doel het recruitmentproces te verbeteren en recruiters te ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten.

Tellent heeft de lancering aangekondigd van een geavanceerde AI-schrijftool voor vacatureteksten op hun talentwervingsplatform Recruitee. Met deze nieuwe tool wordt generatieve kunstmatige intelligentie geïntegreerd in de recruitmentsoftware. Met de tool streeft Recruitee by Tellent ernaar om recruiters te ondersteunen bij het efficiënter en effectiever vinden van geschikte kandidaten voor hun klanten.

Efficiëntie en precisie
De AI-schrijftool moet repetitieve en handmatige taken in het wervingsproces minimaliseren. Met behulp van Natural Language Processing (NLP) kan de tool binnen enkele minuten nauwkeurige en aansprekende vacatureteksten genereren. Marcin Moszyk, Chief Product Officer benadrukt dat een goed geschreven vacaturetekst de kwaliteit van de kandidaten die reageren aanzienlijk kan verhogen.

Tijdswinst en verbeterde diversiteit
Met de introductie van de AI-schrijftool kunnen recruiters niet alleen hoogwaardige kandidaten aantrekken, maar ook kostbare tijd besparen. De tool neemt taken uit handen, waardoor recruiters zich meer kunnen richten op strategische wervingsplannen en het opbouwen van sterke relaties met klanten en kandidaten. Daarnaast draagt de tool bij aan het bevorderen van diversiteit in de kandidatenpool en het stimuleren van creativiteit in het recruitmentproces.

Moszyk: “Als gevolg van de krappe arbeidsmarkt hebben recruiters vaak een overvolle agenda. Doordat onze tool werk uit handen neemt, krijgen zij meer ruimte om aandacht te besteden aan hun wervingsstrategie en de relaties met klanten en kandidaten. In andere woorden zorgt onze tool ervoor dat recruiters zich meer kunnen focussen op werkzaamheden waar de menselijke inbreng essentieel is. “

Nieuwe mogelijkheden en uitdagingen in HR
De opkomst van AI-ondersteuning in recruitmentprocessen brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee binnen de HR-branche. Recruitment by Tellent erkent echter dat deze ontwikkeling ook uitdagingen en ethische vraagstukken met zich meebrengt. Het platform is vastbesloten om te blijven innoveren en tegelijkertijd samenwerking en inclusiviteit in recruitmentteams te bevorderen.

Bron: Persbericht Recruitee by Tellent, 16 mei 2023

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.