SLUIT MENU

PostNL neemt duizenden pakketbezorgers zelf in dienst

PostNL gaat in de komende paar jaren duizenden pakketbezorgers zelf in dienst nemen.

Dat maakte PostNL donderdag bekend.

Het doel is dat tenminste de helft van alle pakketten worden afgeleverd door mensen die bij PostNL zelf op de payroll staan. Op dit moment heeft de organisatie 1.900 mensen in eigen dienst. Dit gaat worden uitgebreid naar circa 6.000 bezorgers.

PostNL als werk- en opdrachtgever, infographic
PostNL als werk- en opdrachtgever, klik op de afbeelding en bekijk de hele infographic.

Ondertussen gaat PostNL de partners in de bezorging aanmoedigen om te professionaliseren en hun diensten te verduurzamen, zoals PostNL dat ook zelf van plan is te gaan doen. PostNL wil dus met grotere bezorgdiensten samenwerken, die in staat zijn om dit realiseren.

PostNL spreekt de wens uit dat ook de partners waarmee wordt samengewerkt hun pakketbezorgers zelf in dienst nemen. Lees meer

PostNL als werk- en opdrachtgever, links hoe het nu is, rechts hoe het wordt
PostNL als werk- en opdrachtgever, links zie je hoe het nu is, rechts zie je hoe het gaat worden. Klik op afbeelding en bekijk de hele infographic.

FNV reageert opgetogen
Mariska Exalto, bestuurder FNV Post & Pakketten: ‘Dit is fantastisch nieuws. De FNV heeft PostNL er regelmatig op gewezen dat veel pakketbezorgers niet volgens de cao betaald werden. Naast het nieuws over mogelijke criminele activiteiten bij PostNL in België heeft de druk die de FNV-leden hebben uitgeoefend ervoor gezorgd dat PostNL eindelijk meer verantwoordelijkheid neemt. Nu nog dienstverbanden voor al de uitzendkrachten die al jarenlang op de sorteercentra werken. Daar blijven we ons de komende tijd zeker nog voor hardmaken.’

Bron: PostNL en FNV, 25 augustus 2022

Lees ook
PostNL aansprakelijk voor achterstallig loon van pakketsorteerders
2019 – PostNL stopt met contracting in sorteercentra
CAO PostNL 2020-2022
Nieuwe tekst CAO Overgang TNT naar BGV 2017-2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.