"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft flinke financiële zorgen

Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft flinke financiële zorgen

Hier zitten ongetwijfeld ook uitzendkrachten bij. Het feit dat uitzendkrachten wisselende diensten hebben en daarmee wisselend loon ontvangen, blijft voor velen lastig. Geldproblemen en de daarmee gepaard gaande stress liggen op de loer. Het is dus erg belangrijk deze problemen tijdig te bespreken en hulp aan te reiken. Daar kan jij als uitzendmedewerker wat in betekenen.

financiële situatie

Cijfers liegen er niet om
Financiën zijn vaker een heikel punt dan gedacht. Want wist je bijvoorbeeld dat:
– 224.000 huishoudens langer dan vier jaar moeten rondkomen van een laag inkomen
– 1 op de 5 huishoudens risicovolle schulden heeft
– 850.000 mensen te weinig geld hebben om in hun basisbehoeften te voorzien.
– 40% van de arme mensen heeft werk als belangrijkste inkomstenbron in plaats van een uitkering. Bron: Divosa

gratis budgetcoach via Doorzaam
Helaas heerst er op het hebben van financiële problemen toch nog steeds een taboe. Vaak is men in de veronderstelling dat mensen dan niet met geld om kunnen gaan, meer geld lenen dan dat ze verdienen of de administratie niet op orde kunnen houden.

Chantal Huinder
Chantal Huinder, directeur Doorzaam

En onder andere hierdoor durven mensen die financiële zorgen hebben, zich vaak niet te melden. Dat is zorgelijk. Want zonder hulp kunnen de problemen groter worden en voor veel stress zorgen. En dat zorgt weer voor ziekteverzuim.

Zo bied je hulp
“Dat is erg jammer. En vaak ook onnodig want er is hulp. Zo bieden wij bij Doorzaam de mogelijkheid om gratis een Budgetcoach in te schakelen wanneer een uitzendkracht financiële zorgen heeft. Dat kan via jou als uitzendpartij of de uitzendkracht meldt zichzelf aan,” zegt Chantal Huinder, directeur Doorzaam.

Hoe het leven van deze uitzendkracht in een keer drastisch veranderde
Soms krijg je onverwacht met financiële zorgen te maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan bepaalde life events zoals op jezelf gaan wonen, samenwonen, gezinsuitbreiding of een scheiding. Dit alles brengt financiële veranderingen en het is niet altijd helder hoe, wat en waar te regelen.

Zo kreeg de uitzendkracht in deze video plotseling te maken met allerlei financiële regelingen waar hij zich eerder niet mee hoefde te bemoeien. En kreeg hij geheel onverwacht veel extra zorgen. De video laat zien hoe het inzetten van de gratis Budgetcoach hen verder heeft geholpen.

Quotes van eerdere deelnemers
“Niet de kop in het zand steken, maar aanpakken.”
“Gewoon aanpakken wat gedaan moet worden.”
“Super blij dat ik het nu allemaal begrijp.”
Uitzendkrachten werden aangemeld via onder meer Timing, Olympia en Actief Werkt!

Aanmelden, snel en eenvoudig
Al met al loont het om je uitzendkracht met financiële uitdagingen aan te melden voor dit traject. Dit doe je door heel simpel het aanmeldformulier met recente loonstrook van de uitzendkracht naar Doorzaam te mailen. Met minimale inzet maximaal resultaat voor je uitzendkracht.

Uiteraard mag de uitzendkracht ook zelf met Doorzaam contact opnemen. Dus zonder tussenkomst van jou als uitzender. Zaak is dan ze te informeren over dit gratis traject.

Bron: Doorzaam, 13 juni 2022

Lees ook
Het beste voor de uitzendkracht en opdrachtgever? Het kan!
Doorzaam ondersteunt duurzame inzetbaarheid uitzendkracht

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.