"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

House of HR neemt Nederlandse holding Cohedron over

House of HR, de Europese groep van HR servicebedrijven, neemt de Nederlandse holding Cohedron over, een leidinggevende groep van full-service dienstverleners voor de publieke sector.
House of HR neemt Cohedron over
De overname versterkt House of HR’s positie op de Nederlandse markt en in de publieke dienstverlening.

Cohedron is een dienstverlener met focus op de publieke sector. De groep heeft verschillende specialisaties en werkt onder diverse merken: Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Plangroep en Plangroep Financiële Services. Met meer dan 2.000 professionals en meer dan 30 jaar ervaring ondersteunt en adviseert Cohedron overheden, non-profit organisaties en bedrijven. Het doet dat via outsourcing van processen en detachering van goed opgeleide specialisten (allebei vooral in de publieke sector) en ook via advisering van organisaties en overheden. Cohedron haalde in 2020 een omzet van ca. 132 miljoen euro, met een EBITDA van ca. 19 miljoen euro.

Cohedron voert sinds 2017 een actieve groeistrategie. Die leidt nu tot de overname door House of HR. House of HR neemt alle aandelen over van de voormalige meerderheidsaandeelhouder Argos Wityu. Het management van Cohedron verkoopt zijn minderheidsaandelen aan House of HR maar blijft wel aan boord van Cohedron en herinvesteert in House of HR. Daarmee bevestigt het zijn engagement naar zowel Cohedron als naar House of HR. De overname is wel nog onderhevig aan de goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM.

Bron: House of HR, 21 juni 2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.