"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Hoppenbrouwers Techniek krijgt 6.000 sollicitaties in 2020

Ondanks de krapte in de techniekbranche solliciteerden er in 2020 maar liefst 6.000 mensen bij Hoppenbrouwers Techniek. Daarvan zijn er ruim 400 aangenomen, en was er ruimte voor zo’n 200 stagiairs.
Hoppenbrouwers Techniek
Dit blijkt uit het jaarverslag dat het van origine Brabantse familiebedrijf vandaag presenteerde. Met een omzet van 218 miljoen realiseerde het bedrijf 20% groei.

Zij-instroom uit horeca en autobranche
Hoppenbrouwers hield aandacht voor scholing, en verwelkomde het afgelopen jaar in totaal 344 leerlingen/studenten. Het bedrijf gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf maar ziet ook de toegevoegde waarde van zij-instromers. HR-directeur Ellen Vermeer: “We zien dat het aantal zij-instromers verdubbeld is ten op zichte van 2019. Dit komt mede door de crisis. We krijgen steeds meer sollicitanten uit de horeca of autobranche die een carrière willen starten in de techniek. Wij ontvangen hen met open armen want de vijver met mbo-leerlingen wordt steeds kleiner, anderzijds zijn zij-instromers vaak mensen met het juiste arbeidsethos, veel verantwoordelijkheid en relatief veel levenservaring. ”

Duurzaam HR-beleid
Hoppenbrouwers is ervan overtuigd dat de kracht in haar mensen zit en gaat daar zorgvuldig mee om. Door bijvoorbeeld te werken met zelfsturende teams zijn mensen van begin tot het einde betrokken bij de opdrachten. Hierdoor ontwikkelen ze grote zelfstandigheid, wat sterk bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling én aan de groei van het bedrijf.

Bron: Hoppenbrouwers Techniek, 22 februari 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.