"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Vakbonden stellen werkgevers Metalektro voor ultimatum

Vakbonden FNV en CNV Vakmensen stellen werkgevers in de Metalektro voor een ultimatum. Als de werkgevers niet voor aanstaande donderdag 12.00 uur het eindbod van de vakbond volledig overnemen, volgen er stakingsacties.

Vorige week deden de vakbonden een laatste bod naar de werkgevers. Inmiddels is de speelruimte marginaal en de sfeer grimmig geworden.

Onderhandelaar Arthur Bot van CNV Vakmensen denkt: “Ik schat in dat de werkgevers gokken dat wij acties en stakingen niet uit de steigers krijgen in deze corona-tijd. Toegegeven, het zal zeker een uitdaging zijn om Covid-verantwoord mensen als staker ingeschreven te krijgen. Maar onze ervaringen hebben geleerd dat je niet een heel bedrijf hoeft plat te leggen om het toch in z’n geheel plat te leggen.”

In 2018 werden in het hele land langdurig acties gevoerd om tot een nieuwe cao te komen. Die situatie dreigt zich te herhalen.

Bron: FNV en CNV Vakmensen, 7 december 2020

Lees ook
Eindbod CAO Metalektro 2020-2021, maar nog geen overeenstemming
CAO Metalektro, hoe bepaal je de inlenersbeloning?

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.