"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

WFM Academy, opleider voor personeelsplanning en workforce management

Woensdag heeft de WFM Academy online haar deuren geopend. De WFM Academy legt zich volledig toe op kennisdeling op het gebied van personeelsplanning en workforce management.
WFM Academy
De opleider biedt een gebalanceerd programma van online-, klassikale- en hybride opleidingen, trainingen en workshops. De WFM Academy heeft als missie mensen te ontwikkelen, organisaties naar een hoger niveau te brengen en het vakgebied verder te professionaliseren.

De arbeidsmarkt is door de Covid-19 pandemie enorm in beweging. Hele bedrijfstakken zijn stil gevallen terwijl andere sectoren juist kampen met onderbezetting. Online werken, veranderde mobiliteit en een omgeslagen perceptie op arbeidsethos en arbeidsproductiviteit veranderen blijvend het werkklimaat. Het is tijd om na te denken over de veranderde positie van organisaties, strategische personeelsplanning en workforce management.

Met workforce management heeft men het stuur van de organisatie in handen. In Nederland spreekt men nog vaak over personeelsplanning. Workforce management dekt de lading beter volgens de initiatiefnemers. Het gaat naast plannen ook om het voorspellen van de capaciteitsvraag, het vertalen van de vraag naar de benodigde inzet en het bijsturen op de werkvloer.

Rik Bronswijk
Rik Bronswijk

Workforce management is een discipline die de gehele organisatie raakt. De WFM Academy richt zich daarom op alle betrokkenen zoals planners, HR functionarissen, forecasters, afdelingsmanagers en capaciteitsplanners in alle sectoren. Opleidingen worden geboden op MBO en (Post) HBO niveau. De Post HBO opleiding is geregistreerd als registeropleidingen door CPION en is geaccrediteerd door PEEAC.

De WFM Academy is een initiatief van PlanMen en Coniche, bekende namen binnen workforce management en al jaren samen aanbieders van de succesvolle opleiding Post HBO Workforce Management.

De WFM Academy biedt een breed opleidingsaanbod. Voor elk specialisme, op elk niveau: van starter tot professional’, aldus Rik Bronswijk, directeur WFM Academy. Kerndocent Patrick Hubers vult aan: ‘De WFM Academy biedt educatie waarmee praktische vaardigheden en theoretische kennis worden verworven binnen de totale breedte van dit vakgebied’.

Het opleidingscurriculum van de WFM Academy omvat o.a. training capaciteitsmanagement, training zelfsturing en zelfroosteren en de registeropleiding Post HBO WFM.

Bron: WFM Academy, 25 november 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.