"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Belastingdienst verruimt regeling bijzonder uitstel van betaling

De Belastingdienst verruimt de regeling bijzonder uitstel van betaling.

Wie vanwege corona bijzonder uitstel van betaling van belastingen heeft gekregen, krijgt nu langer de tijd om de opgebouwde belastingschuld af te lossen. Op verzoek van de Tweede Kamer is nog eens gekeken naar de termijn om af te lossen en besloten om de betalingsregeling verder te verruimen.

Betalingsregeling
De belastingschuld waarvoor u bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen, hoeft u pas vanaf 1 juli 2021 af te lossen. Deze aflossing zal plaatsvinden in 36 maandelijkse termijnen. In het voorjaar van 2021 informeren wij u over de exacte omvang van uw schuld en de wijze waarop u de maandelijkse termijnen kunt voldoen.

Bijzonder uitstel verlengen kan tot en met 31 december 2020
Hebt u eerder bijzonder uitstel van 3 maanden aangevraagd? Dan is het tot 31 december mogelijk om dit uitstel te verlengen. Wij verwachten dat er ondernemers zijn die nog meer uitstel nodig hebben, maar dit nog niet hebben aangevraagd. Wanneer u ervoor kiest om het bijzonder uitstel van 3 maanden niet te verlengen, verwachten wij dat u de belasting vanaf de eerstvolgende aangifte weer op tijd betaalt.

1e keer bijzonder uitstel aanvragen kan tot 1 oktober 2020
Bent u recent in financiële problemen gekomen door de coronacrisis? Dan kunt u tot 1 oktober bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Zowel het aanvragen als verlengen van bijzonder uitstel gaat makkelijk via een online formulier. Dit kost enkele minuten.

Lees meer over het aanvragen of verlengen van bijzonder uitstel

Tijdlijn van nu tot 1 juli 2021
30 september 2020: deadline 1e aanvraag bijzonder uitstel van betaling
31 december 2020: deadline aanvraag verlenging bijzonder uitstel van betaling
Voorjaar 2021: u ontvangt van ons een brief met een voorstel voor een betalingsregeling
1 juli 2021: wij verwachten dat u begint met het aflossen van uw belastingschuld

Bron: Belastingdienst, 29 september 2020

Lees ook
Uitstel van betaling Belastingdienst? Oké, maar hou het overzicht

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.