"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nog twee weken voor aanvraag compensatie transitievergoeding

Werkgevers die een transitievergoeding hebben betaald aan zieke werknemers kunnen deze terugvragen bij het UWV.

Maar de tijd begint te dringen. De aanvraag voor ‘oude gevallen’ kan nog tot 1 oktober a.s. Als de aanvraag te laat wordt ingediend, wordt deze afgewezen en ontvangen werkgevers dus geen compensatie. Het is van belang dat werkgevers nu in actie komen, vindt Hanze advocaat.

Let op de termijn
Heeft de werkgever een transitievergoeding betaald aan zieke werknemers na 1 juli 2015? Dan kan deze nog tot 1 oktober a.s. worden teruggevraagd bij het UWV.

Hanze advocaat biedt een service om het aanvraagproces uit handen te nemen. Meer informatie op www.transitievordering.nl.

150 claims ingediend door Hanze advocaat
Frans Landstra, advocaat arbeidsrecht: “De compensatieregeling is een meevaller voor werkgevers die op dit moment goed gebruikt kan worden. Maar het kost nogal wat administratieve inzet om de claims in te dienen. Ik kan me goed voorstellen dat werkgevers op dit moment wel even wat anders aan hun hoofd hebben. Daarom hebben wij deze dienstverlening opgezet. Inmiddels hebben de juristen van Hanze advocaat al 150 claims ingediend voor haar klanten met vooralsnog positieve beschikkingen’.

Bron: Hanze advocaat, 15 september 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.