"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Extra aandacht nodig voor kwetsbare werkzoekenden

De Buzinezzclub en Goldschmeding Foundation slaan de handen ineen voor de arbeidsparticipatie van jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben om werk te kunnen vinden.

Zij gaan langdurig en intensief samenwerken om per jaar ten minste 5.000 kwetsbare Nederlanders te laten participeren of re-integreren op de arbeidsmarkt.

Jongeren, flexwerkers, nieuwkomers, statushouders en laaggeletterden hebben extra aandacht nodig om aan de slag te komen. Dat was al zo vóór het ontstaan van de coronacrisis, en de pandemie maakt het nog urgenter om hen goed te begeleiden.

“De Goldschmeding Foundation wil bijdragen aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt. De Buzinezzclub is een projectpartner met een bewezen aanpak die voor duizenden kwetsbare mensen het verschil kan maken. Daarom gaan we nu opschalen”, aldus Aart de Geus, bestuursvoorzitter van de Goldschmeding Foundation.

De Buzinezzclub heeft een succesvolle aanpak en wist al 2.500 mensen te begeleiden naar werk.
Door de ILO (Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties) werd deze aanpak in 2019 uitgeroepen tot Worldwide Best Practice.

Kennismaken? Buzinezzclub biedt praktische hulp voor jongeren tot 35 jaar
“Ben je op zoek naar een baan of studie écht bij je past? Of wil je een eigen onderneming starten en weet je niet waar te beginnen? Bij de Buzinezzclub gaat het zeker lukken. Sluit je gratis aan als member, ontdek wat je wil en maak samen met ons jouw plan voor de toekomst! We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen: je krijgt coaching, volgt workshops en krijgt volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Weet je nog niet precies wat je wilt bereiken? Ook dan ben je bij de Buzinezzclub aan het juiste adres. Op dit moment is de Buzinezzclub gevestigd in Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.” Lees meer

Bron: Buzinezzclub, 1 juli 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.