SLUIT MENU

Recruitment app NOWJOBS voor corona zomerjobs

app NOWJOBS
Vacature Medewerker Drive-in-bios

Recruitment app NOWJOBS verwacht veel vraag naar strand- en terrasrunners

De app is een initiatief van recruitment organisatie House of HR. Veel studenten zijn hun horeca-bijbaan verloren door de pandemie. De versoepeling van de lockdown maatregelen vanaf 1 juni a.s. biedt nieuwe kansen, want de terrassen mogen weer open. Dat zorgt voor ‘corona zomerjobs’.

Er ontstonden de laatste tijd al nieuwe banen door het coronavirus, denk aan winkelkar schoonmakers en hostess banen om mensen te wijzen op de coronaregels op drukke plekken zoals winkelcentra.

Recruitment app NOWJOBS voorziet deze zomer vooral veel werk voor strand- en terrasrunners, ontsmetters, ijsverkopers, drive-in bios medewerkers en handhavers.

Horecabedrijven hebben flexibel personeel nu harder nodig dan ooit. Er zullen na de eerste overheidssteunronde nog steeds veel bedrijven zijn die noodgedwongen goede mensen moeten ontslaan omdat ze anders failliet gaan, maar om wel optimaal van de seizoenspieken te kunnen profiteren hebben ze flexibel personeel hard nodig. Tegelijkertijd zijn ze extra voorzichtig met langlopende verplichtingen, zoals arbeidsovereenkomsten met vaste uren, omdat ze rekening houden met een tweede golf van coronabesmettingen en nieuwe maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Toename in aanbod bijbanen
Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland, zegt: “Wij zien dat veel oproepkrachten een bijbaan elders hebben gevonden en daar blijven werken. Voor het opbouwen van een nieuwe flexibele schil kan NOWJOBS worden ingezet. Op die manier creëert een ondernemer de benodigde flexibiliteit om in te spelen op seizoenspieken, maar kan ook anticiperen op een situatie met nieuwe beperkingen.”

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren combineert hun studie met één of meerdere bijbaantjes. Toen de horeca verplicht de deuren moest sluiten en grote evenementen ook nog afgeschaft werden door het coronavirus, waren heel veel studenten direct hun bijbaan kwijt. Vastenburg: “Binnen deze generatie staan flexibiliteit en vrijheid centraal. Zij willen werken waar en wanneer zij willen. Met NOWJOBS kunnen wij dat bieden. Je kunt vaak dezelfde dag aan de slag en een dag later is je loon al binnen.”

NOWJOBS verwacht vanaf 1 juni de volgende bijbanen bij diverse opdrachtgevers:
• Strand- en terrasrunners
• Logistiek medewerkers bij onder andere webshops
• IJsverkopers
• Bezorgers van allerhande producten, ontbijtjes op campings en food delivery
• Ondersteunende functies in de zorg (host van kletsplekken voor ouderen, hostess in zorginstellingen)
• Drive-in bios of theater medewerker
• Horeca handhavers

Bron: nowjobs.nl, 27 mei 2020

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.