"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Okeedo introduceert nieuwe concepten voor care en cure

Okeedo, ondersteunend personeel voor care en cure
Zorgsupporters die het werk in zorgorganisaties en ziekenhuizen verlichten.

Okeedo heeft acht concepten ontwikkeld voor ziekenhuizen en organisaties in de langdurige zorg. Hiermee speelt het detacheringsbureau in op de behoefte aan maatwerk bij het aantrekken en behouden van de juiste zorgprofessionals.

Concepten voor care
De Klas is zo’n voorbeeld van een nieuw concept dat inspeelt op de arbeidsmarktproblematiek in de zorg, waar onder meer een groot tekort is aan verzorgenden IG. In ‘De Klas’ zet Okeedo direct helpenden in, die worden opgeleid en begeleid tot de verzorgende IG van de toekomst.

Tegelijkertijd zetten zorgorganisaties momenteel fors in op medewerkers op mbo-2 niveau, om bewoners de aandacht te geven die ze verdienen en om verzorgenden en verpleegkundigen te ontlasten. Het concept De Zorgsupporter komt aan die behoefte tegemoet. De Zorgsupporter is een gastvrije, professionele medewerker die een positieve bijdrage levert aan de welzijnstaken binnen organisaties. De Zorgprofessional is het derde specifiek voor de langdurige zorg bestemde concept. Hiermee werft Okeedo afgestudeerde helpenden, verzorgenden en/of verpleegkundigen (niveau 4) die passen in de teams en in de cultuur van de organisatie.

Concepten voor ziekenhuizen
Ook voor ziekenhuizen ontwikkelde Okeedo drie gerichte concepten. Zoals ‘De Roomservicemedewerker’. Hiermee profiteren ziekenhuizen van nieuwe, gastvrije collega’s met kennis van zaken op het gebied van voeding en diëtetiek. Ook medewerkers die via het concept ‘De Zorgassistent’ in het ziekenhuis gaan werken, ontlasten verpleegkundigen enorm door het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) of lichte verpleegtechnische handelingen. Voor ziekenhuizen die zich willen onderscheiden met een eerste indruk, is er het concept ‘Welcoming Hosts’. Met deze dienstverlening is een gastvrije ontvangst van patiënten en bezoekers verzekerd.

De Lift en het Vlinderconcept
Twee concepten die zowel voor ziekenhuizen als de langdurige zorg zijn bestemd, betreffen ‘De Lift’ en ‘het Vlinderconcept’. De Lift is een management development programma voor afgestudeerd hbo-talent vanuit diverse zorgstudies. Deze talenten zijn inzetbaar in een traject van één tot drie jaar en bij uitstek geschikt om specifieke projecten en thema’s binnen organisaties op te pakken.

Voor organisaties die meer flexibiliteit willen inbouwen – structureel of in vakantieperiodes – maar wel met een vaste basis, is het Vlinderconcept ontwikkeld. De medewerkers die Okeedo hiermee detacheert, ‘fladderen’ over diverse afdelingen als welkome aanvulling in tijden van personeelskrapte en vakanties.

Bron: Okeedo, 9 maart 2020


Salaris van uitzendkrachten in de zorg
Voor uitgezonden personeel in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) geldt gelijk loon voor gelijk werk. Wat houdt dat in? Deze informatie helpt je:
CAO VVT – hoe bepaal je de inlenersbeloning voor uitzendkrachten?
Onderhandelingsresultaat CAO VVT 2019-2021

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.