SLUIT MENU

Randstad Q3 2019 omzet daalt 2,5%

Randstad heeft dinsdag de resultaten van het derde kwartaal bekend gemaakt. De omzet is wereldwijd (organisch) 2,5% gedaald.

De cash flow is verdubbeld vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De EBITA bedroeg €298 miljoen, de EBITA marge is stevig gegroeid en bedroeg €5 miljoen.

Randstad Nederland behaalde een omzet van € 834 miljoen. Een (organische) omzetdaling van 5% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. De vraag naar vakmensen  blijft op peil in ons land, maar de vraag naar ‘handen’ en de werving voor vaste banen neemt af, volgens het kwartaalrapport.

In het algemeen is de economische situatie in Europa onzeker. De handelsoorlog tussen de VS en China heeft effect op de auto-industrie in Duitsland, en in lijn daarmee ook in Nederland en België. Dit leidt tot minder vraag naar personeel. In Frankrijk is het effect van de handelsoorlog iets minder te merken en heeft dit ook minder consequenties voor Randstad. In Italië trekt de business aan; onder meer door stabiele vraag naar en training van professionals.

In de VS kan de focus op inhouse services voor bestaande klanten nieuwe kansen creëren, zegt CEO Jacques van den Broek in zijn toelichting. Positieve cijfers meldt hij met name vanuit Brazilië, Mexico en Japan.

Met Sourceright en Enterprise Group zet Randstad wereldwijd in op dienstverlening aan multinationals. De vraag naar gekwalificeerd personeel blijft overal ter wereld een issue. Om efficiënt aan de behoefte van klanten te kunnen voldoen is digitalisering van de hr-processen evenals de inzet van social media een speerpunt. Daarvoor is René Steenvoorden aangetrokken als chief digital officer; hij treedt volgend jaar naar verwachting toe tot de Raad van Bestuur. Deze zomer werd een cloud transitie gerealiseerd die in juni 2016 al is gestart.

Bron: Randstad.com, 22 oktober 2019

Zie ook
Randstad Q2 2019 omzetdaling -1,7%
Randstad Q3 2018 omzetgroei 2,7%

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.