Randstad Q2 2019 omzetdaling -1,7%

0
192

Randstad meldt over het tweede kwartaal van 2019 ‘solide prestaties in onzekere macro-economische omstandigheden’.
Randstad
Die woorden gebruikt CEO Jacques van den Broek vanwege de combinatie van dalende omzet (-1,7%) en een hoge brutomarge (20%) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De EBITA-marge bedroeg 4,7%.

De omzetgroei in Europa werd beïnvloed door onzekerheid over de economische ontwikkelingen, met name door terugloop van werkgelegenheid in de auto-industrie. De Noord-Amerikaanse trends bleven stabiel. In de regio Azië / Pacific wist Randstad sterk te groeien, evenals in Zuid-Amerika.

Randstad resultaten tweede kwartaal 2019
Randstad resultaten tweede kwartaal 2019

Benelux
In Nederland daalde de omzet van Randstad jaar op jaar met 3% terwijl de tarieven voor werving van vast personeel met 2% stegen. In België en Luxemburg daalde de omzet met 4% en daalden de tarieven voor vast personeel met 21% (!).

Automatisering
In Duitsland en Japan heeft Randstad softwarematig verbeteringen doorgevoerd (migratie naar de cloud en vernieuwing van de front-office). De verbeterde automatisering van opdrachten geeft meer ruimte en tijd voor persoonlijke service aan werkzoekenden en opdrachtgevers.

ILO erkent belang van uitzendsector
Van den Broek refereerde tot slot in het persbericht ook aan een belangrijke internationale erkenning van de rol die de uitzendsector als geheel speelt bij het toegankelijk maken van de arbeidsmarkt voor werkzoekenden. De ILO (International Labour Organisation ) viert dit jaar het 100-jarig bestaan en geeft de uitzendbranche een pluim voor zijn bijdragen aan het soepel laten instromen van mensen op de arbeidsmarkt.

Bekijk alle Q2-resultaten in de bron.

Bron: Randstad, 23 juli 2019

Zie ook
ManpowerGroup Q2 2019 omzetdaling 5%
Randstad Q1 2019 omzetgroei 0,5%