"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Otto beboet voor stakingsbreking Jumbo

Uitzendbureau Otto Work Force uit Venray is door de kantonrechter van Den Bosch beboet voor het leveren van uitzendkrachten aan supermarkt Jumbo tijdens een staking.

Het bedrag van de boete moet nog worden bepaald. De vakbonden claimden 500.000 euro vanwege onder meer reputatieschade en gemaakte kosten.

Hectiek
In april 2017 zou de leiding van Jumbo tijdens een staking bij het distributiecentrum in Woerden hebben ‘geschoven’ met acht uitzendkrachten van Otto. Volgens de supermarkt gebeurde dat ‘in alle hectiek’.

Leverancier
De rechter heeft nu bepaald dat de Otto hiervoor verantwoordelijk is, als leverancier van de arbeidskrachten, en niet Jumbo.

CAO
Daarnaast bepaalde de rechter dat Jumbo zich nog steeds moet houden aan de cao voor distributiemedewerkers die eind april 2017 afliep. Jumbo trof een eigen regeling nadat cao-onderhandelingen waren stukgelopen, maar de oude cao was niet opgezegd en was volgens de wet nog steeds van toepassing.

FNV spreekt van ‘gerechtigheid voor het personeel’, maar Jumbo wil niet met de vakbonden praten over een nieuwe cao. Otto is niet verrast door de uitspraak, want er was inderdaad iets misgegaan. Desondanks overweegt het bedrijf hoger beroep.

Bron: De Limburger en FNV, 25 januari 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.