"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Helft HR-professionals ontevreden over stand van zaken HR Analytics

De helft van de HR-professionals in Europa is ontevreden over de aandacht die HR Analytics momenteel in de sector krijgt. Slechts 9% is tevreden.

Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Fosway Group in samenwerking met SD Worx, leverancier van hr- en payrolldiensten.

In een tijd waarin hr een strategischere rol wil opnemen in de zakenwereld wijst dit op een aanzienlijke uitdaging voor organisaties.

75% wil investeren in HR-technologie
Hoewel de ontevredenheid hoog is, worden er wel degelijk plannen gemaakt binnen de sector. Meer dan driekwart (76%) van de bedrijven is van plan om meer te investeren in HR-technologie in het algemeen. Bij 68% van de organisaties zal er vooral worden geïnvesteerd in HR Analytics. 45% van de bedrijven gaat zijn investeringen binnen minder dan twee jaar opkrikken, terwijl 65% dat van plan is binnen drie jaar te doen.

Motivatie
Als grootste drijfveer noemt driekwart van de ondervraagden dat HR een sterkere strategische zakenpartner wil worden, gevolgd door het identificeren van essentieel talent, en het mogelijk maken van beter leiderschap en management.

Bijna alle bevraagde organisaties (95%) zijn het erover eens dat hoogwaardige gegevens en analyses belangrijk zijn voor het toekomstige succes van de onderneming.

Het onderzoek is gebaseerd op input van meer dan 500 senior HR-leidinggevenden van Europese bedrijven.

Bron: SD Worx, 24 januari 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.