"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Brexit-vaardigheden ontbreken bij een derde van organisaties

Bijna een op de drie HR- en payrollprofessionals (32%) vreest dat hun organisatie vaardigheden mist om de Brexit op te vangen.

Dat blijkt uit onderzoek door SD Worx onder 1000 HR-, payroll- en juridische professionals binnen het VK en Europa.

  • 26% van de Europese organisaties weet niet hoeveel werknemers ze in het VK hebben
  • 63% denkt dat een voorbereiding op de Brexit moeilijk zal zijn, 18% zelfs erg moeilijk
  • 60% ontbreekt het aan fiscale en juridische vaardigheden en zal externe adviseurs inschakelen

Inhuren of trainen
Om het tekort aan vaardigheden aan te pakken zal 64% extern inhuren of intern trainen. De overige 36% heeft geen plannen om een oplossing te vinden op dit gebied, of weet niet hoe ze het gebrek aan vaardigheden zal oplossen.

Wie werkt waar
Uit het rapport blijkt dat sommige organisaties zich niet bewust zijn van de impact die de Brexit zal hebben op hun medewerkers. Zo weet 28% van de respondenten niet hoeveel van hun werknemers in de EU werken, en 26% van de Europese organisaties weet niet hoeveel werknemers ze in het Verenigd Koninkrijk hebben.

Contracten
Ook de werkgelegenheid zal invloed ondervinden: 69% zegt dat hun Britse/Europese wervingsplannen door de Brexit zullen worden beïnvloed. 36% is niet zeker hoe hun werknemerscontracten moeten worden gewijzigd na de Brexit, en 32% zal meer personeel in Europa aannemen.

Vaardigheden
De grootste uitdagingen zijn het begrijpen van de veranderende wetgeving (44%), het verhuizen van personeel en/of hoofdkantoor (35%) en het vinden van interne vaardigheden om de veranderingen veroorzaakt door de Brexit te beheren (29%). Bovendien denkt 39% van de respondenten dat de Brexit een negatieve impact zal hebben op hun HR- en payrollafdeling.

Brexit-stresstest
Doe de Brexit-stresstest van SD Worx om na te gaan of uw bedrijf klaar is voor de problemen die de Brexit op het vlak van payroll, wetgeving en fiscaliteit zal veroorzaken.

Bron: SD Worx, 8 februari 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.