"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

UWV: minder WW-uitkeringen in techniek en logistiek

In alle beroepsklassen is het aantal WW-uitkeringen gedaald ten opzichte van een jaar geleden. De sterkste daling is zichtbaar bij technische beroepen en in transport en logistiek.

Dit schrijft UWV in de Nieuwsflits arbeidsmarkt juli 2018.

Eind juli verstrekte UWV 279.400 lopende WW-uitkeringen. In vergelijking met een jaar geleden ligt het aantal uitkeringen 85.000 lager, een daling van 23,3%.

Personeelsschaarste
In alle beroepsklassen is het aantal uitkeringen gedaald ten opzichte van een jaar geleden. De sterkste daling is zichtbaar bij technische beroepen (-31,5%) en in transport en logistiek (-30,5%). Deze ontwikkeling komt overeen met de grote personeelsschaarste in deze sectoren. Monsterboard liet recent weten dat daar makkelijk werk kan worden gevonden.

Dynamische in- en uitstroom
In de eerste zeven maanden van 2018 verstrekte UWV 198.000 nieuwe uitkeringen en werden 248.000 WW-uitkeringen beëindigd. Dat komt neer op een daling van de instroom met 17,8% en een daling van de uitstroom met 13,8% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Het aantal beëindigde uitkeringen is nu zes maanden op rij groter dan het aantal nieuwe uitkeringen.

50-plussers
Het aandeel 50-plus ligt bij alle WW-uitkeringen in juli 2018 op ruim de helft. Bij uitkeringen van een jaar of langer ligt dit op 79%. Dit komt niet alleen door minder goede arbeidsmarktkansen, maar ook doordat 50-plussers vaak langer recht hebben op een WW-uitkering.

Bron: UWV, 16 augustus 2018

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.