"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jumbo Distributie: meerderheid werknemers kiest voor AVR


Een overgrote meerderheid van de werknemers van de distributiecentra van de supermarktketen kiest voor de arbeidsvoorwaardenregeling die de OR heeft afgesproken en niet voor een nieuwe cao.

Dat meldt Jumbo in een persbericht:

“Afgelopen twee maanden zijn alle circa 3000 vaste Jumbo Logistiek medewerkers in de gelegenheid gesteld een persoonlijke keuze te maken over de vraag of ze voortaan onder de nieuwe AVR willen vallen of onder de afgelopen cao willen blijven werken. Uiteindelijk hebben ongeveer 2150 medewerkers daadwerkelijk hun keuze bepaald – dat is circa 72% van het totale aantal medewerkers in vaste dienst. Hiervan heeft maar liefst 96% aangegeven voortaan onder de nieuwe AVR te willen vallen. Nog geen 4% van de medewerkers heeft ervoor gekozen onder de cao te willen blijven werken.”

AVR ook voor uitzendkrachten
De arbeidsvoorwaardenregeling is ook van toepassing op de 1500 uitzendkrachten die in de distributiecentra van Jumbo werkzaam zijn.

Volgens de vakbonden hebben vooral uitzendkrachten voor de avr gestemd en zou het vaste personeel liever een cao willen. “We gaan kijken wat we kunnen doen om alsnog goede arbeidsvoorwaarden af te dwingen”, zegt FNV-bestuurder Debbie van Leiden.

Het logistiek personeel krijgt met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 1 procent met ingang van 1 februari 2018 en volgend jaar nog een loonsverhoging van 1,5 procent.

Bron: Jumbo, 1 mei 2018, en NOS

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.