"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad helpt 4000 uitkeringsgerechtigden aan werk in 2017

De publiek private samenwerking tussen gemeenten en Randstad, op enkele plekken bekend onder de naam ‘Baanbrekend’ levert ruim 4000 uitkeringsgerechtigden werk op in 2017.

In 2010 is Randstad Baanbrekend voor het eerst gestart in de Drechtsteden, om zo uitkeringsgerechtigden te begeleiden naar werk. Sinds het begin van Baanbrekend zijn in totaal meer dan 16.000 mensen aan werk geholpen. Het initiatief bedient uitkerings- en bijstandsgerechtigden in heel Nederland via meer dan veertig gemeenten vanuit vijftien locaties.

De formule is een succes en helpt zo veel meer uitkeringsgerechtigden sneller aan werk. Inge Dijkstra, directeur Randstad HR Solutions: “Wat uniek is aan de samenwerking met gemeenten is de snelheid van de bemiddeling. Doorgaans kost het slechts 52 dagen om mensen naar werk te bemiddelen en 73% van de instroom wordt geplaatst. Daarnaast is 69% van de geplaatste kandidaten na meer dan zes maanden nog steeds aan het werk. Verder lukt het ons steeds beter via Baanbrekend arbeidsbeperkten en statushouders naar werk te begeleiden.”

Statushouders aan de slag in krapteberoepen
Diverse Baanbrekend-locaties richten zich naast bemiddeling van reguliere bijstandsgerechtigden specifiek op de bemiddeling van statushouders, namelijk Amsterdam, Drechtsteden en via Stroomopwaarts in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Via deze samenwerkingen zijn meer dan 250 statushouders geplaatst en ruim 400 kandidaten in bemiddeling. Statushouders bieden uitkomst bij het vervullen van vacatures in krapteberoepen, zoals de installatiebranche. Daar staan bedrijven te springen om personeel.

Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts MVS: “De samenwerking tussen Randstad Baanbrekend en Stroomopwaarts is al jarenlang succesvol. Inwoners die zich melden voor een uitkering worden direct voorgesteld aan adviseurs van Randstad. Doel is waar mogelijk direct bemiddelen naar werk, zodat een uitkering niet nodig is. Ook de bemiddeling van statushouders blijkt succesvol in de samenwerking. Van de 38 kandidaten die in bemiddeling zijn genomen tijdens hun inburgering, zijn al 20 plaatsingen gerealiseerd. Randstad en Stroomopwaarts delen de overtuiging dat werk de beste zorg is, zeker voor kwetsbare inwoners. Dat vertaalt zich in een mooie samenwerking.”

Nieuwe regio’s en steden
Mensen met een uitkering die staan ingeschreven bij de sociale dienst, ontvangen steun van adviseurs van Baanbrekend. Daar ontvangen zij hulp en begeleiding op zoek naar een passende baan. Op dit moment kan dit al bij meer dan 40 gemeenten in Nederland. Dit aantal wordt snel uitgebreid. Recent voegden ook RSD Kromme Rijn Heuvel en Almere zich bij het Baanbrekend-initiatief.

Bron: Randstad, 20 maart 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.