"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

SUSA verandert naam in SUSA flexibel studentenwerk

SUSA studenten uitzendbureau heet vanaf 1 januari 2018 SUSA flexibel studentenwerk

SUSA neemt afscheid van de aanduiding ‘uitzendbureau’ omdat die toevoeging in de naam niet meer goed aansluit op de dienstverlening van SUSA.

Persbericht SUSA:
SUSA, opgericht in 1947 door universiteit en studenten, heeft al meer dan 70 jaar de missie om te zorgen dat studenten flexibel kunnen werken. Hierdoor kunnen zij werk en studie goed combineren. Om dit te bereiken heeft SUSA het Poolconcept ontwikkeld.

SUSA organiseert een studentenpool die op flexibele, maar structurele basis bij één opdrachtgever werkt. Door middel van het Poolconcept kunnen werkroosters gemakkelijk worden aangepast aan wisselende studieroosters. Zo wordt studenten en opdrachtgevers een stabiele maar flexibele werkrelatie geboden. De dienstverlening van SUSA omvat inmiddels veel meer dan het traditionele uitzenden.

Naast het rekruteren en payrollen van geschikte studenten ontzorgt SUSA haar opdrachtgevers door de inzet en begeleiding van de studentenpools van A tot Z te organiseren. Met een langdurig betrokken en flexibele studentenpool die precies aansluit op hun flexibele behoeften, worden opdrachtgevers gericht ondersteund in het opvangen van pieken en dalen in hun bedrijf. Daarnaast krijgen ze duurzaam toegang tot een kweekvijver van hoogopgeleid talent. Met de toenemende spanning op de arbeidsmarkt wordt dit steeds belangrijker en waardevoller.

In de tijd dat SUSA werd opgericht bestond het fenomeen uitzenden nog niet. Dat is pas in de jaren 60 in Nederland geïntroduceerd. Toch organiseerde SUSA voor die tijd ook al flexibel studentenwerk. De vorm waarin flexibiliteit wordt georganiseerd blijkt dus tijdsgebonden. Het woord uitzendbureau is in de naam terecht gekomen toen SUSA in 1993 van rechtsvorm veranderde. Stichting Utrechtse Studenten Arbeidsvoorziening werd toen SUSA studenten uitzendbureau BV.

SUSA heeft nu besloten de missie sterker te verankeren in zowel naam als logo. Daarom luidt per 1 januari 2018 de nieuwe naam: SUSA flexibel studentenwerk.

Bron: SUSA, 15 januari 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.