"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad lanceert RiseSmart voor outplacement in Nederland

RiseSmart wordt Randstads nieuwe merk voor outplacement in Nederland.

De dienstverlening biedt oplossingen voor door- en uitstroom van medewerkers, bijvoorbeeld door reorganisatie, boventalligheid of zoektocht naar werk vanuit een uitkeringssituatie. Het doel is mensen individueel begeleiden naar ander werk of een andere stap in hun loopbaan. De werkwijze is 60% sneller dan andere aanbieders, mede dankzij digitale en virtuele begeleiding door drie experts gedurende het hele traject. Technologie biedt meer ruimte voor persoonlijke aandacht en levert tijdwinst op voor deelnemers.

De service is overgenomen uit Silicon Valley in Amerika. 80% van de deelnemers vindt daar een nieuwe uitdaging tijdens het traject, waarvan 71% tegen hetzelfde of zelfs een hoger salaris. Met de nieuwe dienstverlening wil Randstad klanten en kandidaten meer gemak, snelheid en transparantie bieden. Bovendien resulteert de nieuwe aanpak in een efficiëntere werkwijze die meer tijd creëert voor het onderhouden van persoonlijk contact. Het digitale karakter van de service vereenvoudigt de zoektocht naar de coach die het best past bij de kandidaat. Dit is niet per se de coach die het dichtst in de buurt woont. Ook hoeven deelnemers de deur niet meer uit, waardoor zij kostbare tijd besparen.

Werkwijze
Kandidaten worden persoonlijk en digitaal gecoached en ontvangen toegang tot een eigen portal. Bij aanvang van het traject krijgt iedere deelnemer drie experts die zich bezighouden met de loopbaantransitie. Allereerst een persoonlijke coach die medewerkers helpt bij het vinden van een nieuwe baan en alles wat daarbij komt kijken zoals netwerken, solliciteren en salarisonderhandelingen. Ten tweede een personal branding specialist die een cv, motivatiebrief en sterke online identiteit ontwikkelt. Tenslotte een jobhunter die wekelijks relevante vacatures, evenementen en contactpersonen aanlevert. Bovendien ontvangen deelnemers via de portal regelmatig vacatures die op een intelligente wijze worden gesorteerd, passend bij specifieke vaardigheden en behoeften.

Bron: Randstad, 30 november 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.