"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Fabulous 40 – Flexbranche 2017

Met trots presenteren wij u de vierde editie van de Fabulous 40.

Een initiatief van Capitalmind in samenwerking met FlexNieuws.

40 snelst groeiende bedrijven 2015-2013
> Download Fabulous 40 – Flexbranche 2017

Capitalmind, corporate finance advisory

De lijst is gebaseerd op geconsolideerde jaarcijfers. Voor de samenstelling van de lijst is gekeken naar de gemiddelde groei van leveranciers in de flexbranche over de jaren 2015, 2014, 2013, waarbij de beursgenoteerde ondernemingen buiten beschouwing zijn gelaten.

De lijst gaat vergezeld van een toelichting, analyses en interviews met opmerkelijke spelers.

Top 3

1. NettStaff
www.nettstaff.nl
NettStaff is een uitzendorganisatie die zorgt voor het juiste technische personeel, op het juiste moment op de juiste plek. Werkzaam vanuit acht locaties middels uitzenden en detacheren. ‘We zorgen voor het juiste technische personeel door een betrokken werkgever te zijn en onze professionals optimaal te faciliteren, zodat onze klanten een maximaal resultaat kunnen behalen met het ingeleende personeel.’

2. HelloFlex group
www.helloflexgroup.com
‘enjoy intelligent tools’
HelloFlex levert software en backoffice services voor personeelsintermediairs en inleners van flexibele arbeid. HelloFlex group is een holding en omvat meerdere labels die samen de gehele flexmarkt bedienen. HelloFlex tools is cloud software en wordt ontwikkeld door circa 100 ervaren online marketing en enterprise software engineers.

– HelloFlex, sourcing management software
-FlexService, bedrijfssoftware voor intermediairs
– HelloFlex People, backoffice services voor intermediairs
– FlexNieuws, nieuws voor de flexbranche en alle CAO’s

3. Abiant
www.abiant.nl
Abiant is een van de grootste uitzendorganisaties van Noord-Nederland. Dagelijks zijn tussen de 5.000 en 6.000 uitzendmedewerkers namens Abiant aan de slag. In de afgelopen jaren werd het vestigingennetwerk in Noord-Nederland uitgebreid met vestigingen in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. ‘Daardoor zijn we midden in het werkveld en altijd dichtbij voor medewerkers en opdrachtgevers.’ Abiant heeft ook een vestigingennetwerk in Noord-Duitsland. In 2015 werd MF Uitzendbureau overgenomen en als label toegevoegd aan de Abiant Uitzendgroep.

Lees de Fabulous 40 - Flexbranche 2017

Rol van intermediairs in ontwikkeling
Zoals we in de voorgaande edities zagen, is de vraag naar HRM services en het overnemen of verkleinen van werkgeversrisico’s toegenomen. Bovendien worden de vragen van opdrachtgevers steeds complexer en specialistischer.

Verdubbeling aantal overnames
In de periode 2015-2013 is het aantal overnames door spelers in deze lijst verdubbeld. De rol van private equity en investeringsfondsen neemt toe. Toch zijn er ook spelers die op eigen kracht hun businessmodel hebben vernieuwd en aanzienlijke groei wisten te bereiken.

Trends in de markt
De trends in de markt worden beschreven aan de hand van uitgebreide interviews met NettStaff, Abiant, YER, The Employment Group. Ook enkele investeerders komen aan het woord, te weten:
– Venturion (Studentalent, XL Studenten Uitzendbureau, Uitzendbureau 65Plus)
– Synergia (Welten en The Human Network).
Lees verder >

Fabulous 40 Flexbranche 2017

Zie ook de voorgaande edities
Fabulous 40 – Flexbranche 2016
Fabulous 40 – Flexbranche 2015
Fabulous 40 – Flexbranche 2014

Bron: FlexNieuws, oktober 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.