"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

Abiant Holding neemt een belang in online werkplatform Maqqie. De doelstelling is om Maqqie in heel Nederland te gaan uitrollen tot een toonaangevend werkplatform.

Abiant Holding en Maqqie, samenwerking
Het bestuur van Abiant Holding en de directie van Maqqie proosten op de samenwerking

De toetreding als strategisch aandeelhouder van Maqqie ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische en gewenste stap. Jongsma: “Het belang van online platformen neemt steeds meer toe, zeker ook op het gebied van het organiseren van arbeid.”

De toetreding tot Maqqie doet overigens niets af aan de betrokken en hoogwaardige dienstverlening van Abiant, waarbij meerwaarde wordt geboden aan opdrachtgevers en medewerkers dankzij persoonlijke begeleiding. Jongsma: “De persoonlijke benadering blijft hoog in het vaandel staan voor onze uitzendvestigingen van Abiant en MF. Hier gaan we niks aan veranderen. Met Maqqie bieden we een selfservice platformconcept aan dat tegen lagere kosten werkt. Wij zijn van mening dat er voldoende ruimte in de markt is om nieuwe doelgroepen aan te spreken.”

Het online platform Maqqie onderscheidt zich door de digitalisering van het complete uitzendproces waarbij de verloning volgens de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever wordt uitgevoerd. Door het toetreden van Abiant verzekert Maqqie zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Noord-Nederland.

Bron: Abiant en Maqqie, 13 september 2021

Lees ook
Werkplatform Maqqie groeit en verhuist naar Sliedrecht
Flexfamily neemt minderheidsbelang in Maqqie
Albert Jan Jongsma algemeen directeur bij Abiant

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.