"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Olympia-topman Slaghekke krijgt geen miljoenen van NIBC

Marcel Slaghekke, de voormalige topman van Olympia Flexgroup, heeft volgens de rechter geen recht op schadevergoeding. Zijn bedrijf werd in 2010 failliet verklaard nadat NIBC de geldkraan dichtdraaide.

Uit het vonnis is af te leiden dat Slaghekke een schadevergoeding van meer dan 16 miljoen euro eiste van NIBC.

Faillissement
In augustus 2009 ging de NIBC akkoord met extra leningen ter waarde van zes miljoen euro, onder andere met de voorwaarde dat terugtrad als CEO en hij zijn leningen omzette in aandelen. Toch weigerde de bank eind 2009 om het laatste deel over te maken, van 1,5 miljoen euro. Dit leidde het faillissement van 2010 in.

Op de man gespeeld
Volgens Slaghekke heeft NIBC onrechtmatig gehandeld. Er zou sprake zijn geweest van voldoende perspectief en zekerheden, en de bank zou zijn acht alternatieve reddingsplannen niet hebben bekeken. NIBC zou met zijn gedwongen ontslag op de man hebben gespeeld.

Twee keer ongelijk
De rechter gaf de topman in het arrest van 15 augustus voor de tweede keer ongelijk. Volgens de rechter was de kans op herstel twijfelachtig, was het verlies over H1 2009 13 miljoen euro, wilde Olympia Flexgroup een extra krediet van tien miljoen, en had NIBC de reddingsplannen goed bestudeerd.

Slaghekke kan nog in cassatie gaan.

Bron: Quote, 17 augustus 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.