"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Stakingsmelding: Jumbo distributiecentra


Update
Vrijdag 21 april is er een landelijke stakingsdag in het Jumbo distributiecentrum Woerden. Lees meer

Op 13 april werden de acties voortgezet. Jumbo wilde tevergeefs via een kort geding de stakingen laten verbieden. Lees meer

Dinsdag 11 april was de eerste landelijke stakingsdag van de werknemers van de Jumbo-distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden.

Een paar honderd werknemers liepen vanaf de Markt in Veghel naar het Jumbo-hoofdkantoor aan de Rijksweg 15 in Veghel:

Acties verharden
Na een week stiptheidsacties waarbij de DC-werknemers strikt volgens de arboregels werkten, leggen de werknemers dinsdag 11 april voor het eerst het werk volledig neer. Dit betekent dat er geen vrachtwagens bij de DC’s worden geladen of gelost. Graduszewski: ‘De winkels worden niet meer bevoorraad en dit zal snel merkbaar zijn. Onze eisen zijn: verlaging van de werkdruk door meer echte banen en 2,5% loonsverhoging.’

Bron: FNV, 11 april 2017

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.