"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

KLM Grondpersoneel neemt ruim 200 uitzendkrachten aan


KLM gaat 208 uitzendkrachten aannemen voor operationele functies bij de vrachtafdeling en het onderdeel Ground Services.

De uitzendkrachten krijgen een contract voor onbepaalde tijd voor gemiddeld 24 uur per week, verdeeld over 4 tot 5 dagen per week, meldt Luchtvaarnieuws.nl

Geïnteresseerden die in 2016 in operationele functies binnen KLM Ground Services en Cargo als uitzendkracht hebben gewerkt kunnen solliciteren op de arbeidsplaatsen, zo bericht KLM aan het personeel. Bij de selectie wordt vooral gekeken naar het ontwikkelpotentieel van de kandidaat; duurzame inzetbaarheid van kandidaten is belangrijk.

De vacatures zijn voor de functies service agent en teamlid bij platform, bagagekelder en cargo.
Ook uitzendkrachten, die op andere afdelingen werken, mogen solliciteren.

Op 17 maart ’17 worden de vacatures aangekondigd, op 20 maart ’17 worden de vacatures opengesteld. De vacature staat 3 weken open.

KLM zal bekendheid geven aan deze vacatures (nieuwsbericht), de uitzendbureaus ook. Zij sturen de link met de vacature naar alle uitzendkrachten die in 2016 voor KLM gewerkt hebben.

De functie-eisen zijn niet gewijzigd (team lid moet vmbo + rijbewijs B hebben; de service agent mbo 4/havo). KLM selecteert op doorgroeipotentieel (KLM kiest de besten).

KLM verwacht een heel groot aantal sollicitanten. Men doet eerst een papieren selectie, daarna moeten alle kandidaten een online selectietool invullen, daarna sollicitatiegesprekken. De verwachting is dat het gehele sollicitatieproces ongeveer 3 maanden duurt.

Omdat de zomervakanties dan volgen (KLM personeelszaken op vakantie, uitzendkrachten op vakantie) en KLM op 1 datum wil melden wie aangenomen is, is de voorlopige datum van de uitslag wel/niet aangenomen, gesteld op 1 september.
Het eerste contract gaat naar verwachting 1 november 2017 van start.

Bron: FNV Luchtvaart, 17 maart 2017 en Luchtvaartnieuws

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.