"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

15 kandidaten opgeleid tot Service Operator – Manpower Tilburg

In februari 2017 zijn de eerste vijftien kandidaten gestart met hun opleiding tot Service Operator aan de Manpower Operator Academy in Tilburg.

De kandidaten zijn geworven door WerkgeversServicepunt Werkhart, (een samenwerking tussen het UWV, gemeenten en Sociale Werkbedrijven). Vrijwel alle deelnemers beschikten bij aanvang over een WW- of bijstandsuitkering.

De huidige Nederlandse arbeidsmarkt kan niet op tegen de alsmaar toenemende vraag naar gekwalificeerde Service-Operators. Toch zitten veel interessante kandidaten zonder werk. Zij beschikken alleen niet over de juiste papieren en ervaring. Opleiden biedt hier een oplossing. “We zijn er trots op dat we met de Manpower Operator Academy een brug kunnen slaan tussen vraag en aanbod”, aldus Bea Vroegop, Social Development Specialist bij Manpower. “Met de nieuwe opleiding helpen we werkgevers in de regio Midden-Brabant en we maken ook het verschil voor vijftien mensen in hun zoektocht naar werk. Dit is precies de rol die we als bedrijf willen vervullen.”

De opleiding
De opleiding duurt anderhalf jaar en het is een leer-/werktraject. Omdat er niet direct kandidaten beschikbaar waren met alle juiste kwalificaties, concentreert de opleiding zich op kandidaten die voorheen net niet voldeden aan de gevraagde kwalificaties (mbo 2 niveau). “Mensen die werkzoekend zijn helpen we zo duurzaam aan de slag”, aldus Margot de Brouwer, Senior Adviseur Werkgeversdiensten van WerkgeversServicepunt Werkhart. “Door werkzoekenden via een opleiding geschikt te maken voor de arbeidsmarkt profiteert uiteindelijk niet alleen de kandidaat, maar de hele regio.” De opleiding is gratis voor de deelnemers en wordt gefinancierd door Manpower, UWV en sectorplannen Brabant.

De selectieprocedure
Begin oktober zijn de wervingsactiviteiten gestart. 30 kandidaten meldden zich aan voor de opleiding. Hiervan zijn vijftien kandidaten geselecteerd. Het betreft mannen en vrouwen tussen de 30-55 jaar met affiniteit voor techniek en bereidheid om te werken in ploegendiensten. Zij worden begeleid door een team van Manpower.

Bron: Manpower Operator Academy

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.